Hakukoneet

Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset

22.10.2008 klo 9.08
Aihe: Hakukoneet

Kauppalehden uudesta yritystietopalvelusta löytyy myös yritysten rekisteröimät suomalaiset verkkotunnukset. Toiminnon avulla yritys voi katsoa mitä verkkotunnuksia kilpailija on rekisteröinyt ja onko yritykseltä tulossa uusia tuotelanseerauksia.

Yritystietoalvelu on merkittävä lanseeraus Kauppalehdelle. Palvelu avattiin 15. syyskuuta ja sillä on jo noin 50 000 eri kävijää viikossa. Kauppalehden tavoitteena on kasvattaa kävijämäärää vielä paljon korkeammalle. Perinteisillä ammattilaisille suunnatuilla yrityshauilla Yritystelellä on 151 000 ja Inoalla 114 000 kävijää viikossa.
Jatka lukemista aiheesta: Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset

Starttis.fi kokoaa suositut nettipalvelut yhdelle sivulle

9.9.2007 klo 20.32
Aihe: Hakukoneet, Jemino, Starttis

Starttis

Yritykseni Jemino on avannut Starttis.fi:n, joka on uusi aloitussivu ja navigointityökalu. Starttis sisältää linkit tärkeimpiin internetpalveluihin Suomessa ja maailmalla. Palvelu helpottaa netin käyttöä kokoamalla kunkin aihepiirin suosituimmat nettipalvelut yhdelle sivulle.

Tavoiteenamme on että Starttiksen käyttäjä löytää haluamansa sivuston mahdollisimman nopeasti 2–3 klikkauksella. Emme yritä pitkittää käyttäjän vierailua palvelussa, kuten monet isot sivustot tekevät. Mitä vähemmän aikaa käyttäjä viettää Starttiksessa, sitä paremmin palvelu toimii.

Linkkioppas vs. Google

Aiemmin linkkioppaat yrittivät olla mahdollisimman kattavia sisältäen kaikki mahdolliset sivustot eri kategorioihin luokiteltuina. Tällaiset linkkioppaat ovat menettäneet merkityksensä. Ne ovat tuomittuja epäonnistumaan kilpailussa Googlea ja muita automaattisesti koottuja hakukoneita vastaan. Google tulee aina olemaan kattavampi ja tuoreempi.
Jatka lukemista aiheesta: Starttis.fi kokoaa suositut nettipalvelut yhdelle sivulle

Eniro avasi uudistetun hakupalvelunsa

18.1.2007 klo 10.53
Aihe: Eniro, Hakukoneet

Eniro.fi

Eniro on lanseerannut täysin uudistuneen Eniro.fi-hakupalvelun. Suurin uudistus liittyy karttahakuun. Kartat on yhdistetty entistä tiiviimmiin Keltaisten Sivujen tietoihin, kartat aukeavat entistä isompina ja kartalla voi liikkua entistä nopeammin eri suuntiin.

Palvelun testiversio avattiin jo joulukuussa ja tutustuin silloin tarkemmin palvelun ominaisuuksiin. Silloin palvelussa oli vielä koko joukko bugeja, joista moni on nyt korjattu. Karttapalvelussa on kuitenkin vielä joitakin selainkohtaisia ongelmia. Lanseerauspäivänä palvelussa oli vielä hitautta, joka varmasti saadaan korjattua lähipäivinä.

Eniroa täytyy kiittää uroteosta suomalaisten hakupalveluiden kehityksessä. Uusi Eniro.fi nostaa paikalliset hakupalvelut täysin uudelle tasolle. Ei edes Googlella ole vastaavan tason palvelua, josta löytyisi yhtä hyvin suomalaiset kartat, henkilöt ja yritykset. Fonectalla on myös paljon tekemistä mikäli he aikovat pysyä mukana kilpailussa paikallisissa hakupalveluissa.

Tutustu uuden Eniro.fi:n ominaisuuksiin

Askin uusi käyttöliittymä

20.12.2006 klo 21.50
Aihe: Hakukoneet

Ask X -haku
Ask.com-hakukone kokeilee uutta käyttöliittymää. Testikäytössä on Ask X -nimellä kulkeva versio hakupalvelusta, jossa vasemmassa reunassa oleva hakukenttä ja hakuehdotukset pysyvät koko ajan näkyvillä. Hakutuloksissa on paljon ominaisuuksia, jotka eivät lataa uutta sivua, vaan tieto päivittyy suoraan samalle sivulle. Hakutulosten laadussa on kuitenkin toivomisen varaa. Muutamalla testihaulla en saanut odotettuja hakutuloksia.

Puhekupla Comments Off on Askin uusi käyttöliittymä | Viesti

Tältä näyttää Eniron uusi hakukone

19.12.2006 klo 1.09
Aihe: Eniro, Hakukoneet

Eniron uusi karttahaku

Eniro on avannut testiversion uuden sukupolven Eniro.fi-hakukoneestaan. Täysin uusittu karttahaku on saanut entistä keskeisemmän roolin. Karttoihin on kätevästi yhdistetty Keltaisten Sivujen yritystieto ja aivan uutena ominaisuutena myös Keltaisilla Sivuilla näytetään karttakuvia yritysten yhteystietojen yhteydessä. Palvelussa on käytetty viimeisintä Ajax-tekniikkaa ja siksi karttojen haku on entistä huomattavasti nopeampaa ja helpompaa. Karttoja voi hakea myös suurimpien kaupunkien kaupunginosien nimillä. Myös reittihaku on kehittynyt huomattavasti ja reittiä voi seurata entistä paremmin kartalta. Karttahakuun on myös liitetty tiekameroita, tiedot huoltoasemista ja tietoja tietöistä.

Beetaversiossa on vielä runsaasti bugeja ja karttahaku toimii huonosti monella yleisellä selaimella. Kun testasin palvelua omalla koneellani, niin Firefox 2 kaatui kaksi kertaa ja Safarilla karttahaku toimi jos jaksoi. Myös Operan joissakin versioissa on ongelmia. Toivottavasti ongelmat korjataan ennen palvelun varsinaista lanseerausta.

Jatka lukemista aiheesta: Tältä näyttää Eniron uusi hakukone

Yhteystiedot

  • Sähköposti
    Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
  • Puhelin
    050-534 1708