Live

Microsoft julkaisi kaksi uutta hakua

6.12.2006 klo 18.42
Aihe: Live

Live Search Books
Microsoftin Live Search -hakupalvelussa on avattu uusi kirjahakukone ja akateemisten kirjoitusten hakukone. Kirjahakukone vaikuttaa mielenkiintoiselta. Sieltä löytyy kymmeniä tuhansia tekijänoikeuksista vapaita kirjoja. Kokeilin muutamia hakuja ja sieltä löytyi lähinnä 1900-luvun alkupuolelta olevia kirjoja. Miinusta tulee siitä, että hakukoneissa käytetty teknikka ei toimi kaikissa uusimmissa selaimissa. Firefoxilla pääsin hakukoneeseen, mutta Safarilla ne eivät tällä hetkellä toimi.

Puhekupla Comments Off on Microsoft julkaisi kaksi uutta hakua | Viesti

Hakukoneet pikavertailussa

6.12.2006 klo 18.39
Aihe: Eniro, Google, Hakukoneet, Live, Vertailut, Vihtori, Www.fi

Suomalaiset hakupalvelut ovat viime aikoina uudistuneet kovaa tahtia ja uusiakin on tullut markkinoille. Microsoft on avannut suomenkielisen Live Search -palvelunsa, Fonecta on uudistanut Www.fi:n ja Vihtori on uusin tulokas. Tein nopean vertailun näiden hakupalveluiden ja Googlen ja Eniro.fi:n välillä. Eniro käyttää Googlen hakuindeksiä, joten sitä kautta pitäisi periaatteessa saada samat hakutulokset kuin Googlesta.

Pikavertailussa hain tietenkin omalla nimelläni ja toiseksi hakusanaksi valitsin Suomi24:n, sillä tiesin minkälaisia hakutuloksia sillä nimellä tulisi löytyä. Hakukoneista löytyi näinkin suppealla vertailulla erittäin suuria eroja kattavuudessa ja hakutulosten relevanttiudessa.
Jatka lukemista aiheesta: Hakukoneet pikavertailussa

Yhteystiedot

  • Sähköposti
    Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
  • Puhelin
    050-534 1708