Verkkoyhteisöt

Nick.fi kokoaa nettiprofiilit

12.6.2007 klo 16.57
Aihe: Sosiaaliset verkot, Verkkoyhteisöt

Nick.fi

Nick.fi on uusi hakupalvelu, joka yhdistää verkkoyhteisöissä olevat käyttäjäprofiilit yhteen paikkaan. Käyttäjä voi rekisteröityessään syöttää palveluun nimimerkkinsä eri verkkoyhteisöissä. Tämän jälkeen käyttäjälle luodaan sivu, josta löytyy linkit kaikkiin hänen profiileihinsa eri palveluissa. Palveluun voi myös määritellä oman aktiivisuutensa eri verkkoyhteisöissä. Palvelu sisältää hakukoneen, josta käyttäjää voi hakea tämän oikealla nimellä, nimimerkillä ja paikkakunnalla.

Nick.fi on helppokäyttöinen ja se vaikuttaa kätevältä palvelulta. Maailmalla vastaavia palveluita on jo, mutta Suomessa Nick.fi taitaa olla ensimmäinen laatuaan. Palvelun ovat perustaneet Tomi Mynttinen ja Jesse Valli. Molemmat toimivat City-lehden internetpalveluiden kehityksessä.

Puhekupla Comments Off on Nick.fi kokoaa nettiprofiilit | Viesti

Keskustelupalstojen valvonta kuriin

15.5.2007 klo 11.13
Aihe: Sosiaalinen media, Suomi24, Verkkoyhteisöt

Valtionsyyttäjä Mika Illmanin ehdotus keskustelupalstojen pakolliseksi valvonnaksi on herättänyt paljon keskustelua. Taloussanomat on nimennyt esityksen “Lex Kuroseksi” . Taloussanomien mukaan keskustelupalstojen ylläpitäjät tyrmäävät esityksen ja keskustelujen ennakkosensuurin.

Keskustelujen valvojat

Minulle on kuitenkin jäänyt hämäräksi tarkoittiko valtionsyyttäjä valvonnan pakollisuudella juuri ennakkosensuuria. Keskustelujahan useimmiten valvotaan jälkikäteen. Joidenkin sanomalehtien palstoilla on käytössä ennakkovalvonta. Useimmilla keskustelujen ylläpitäjillä on jo käytössään keskustelun valvojat. Suomen suosituimmassa keskustelupalvelussa Suomi24:ssä on jopa satoja vapaaehtoisia valvojia varsinaisen ylläpidon tukena. Käytännössä siis valtionsyyttäjän ehdotus ei tuo mitään uutta. Se tekisi vain pakolliseksi jo vakiintuneen käytännön.

Ongelma syntyy siitä, että jälkikäteen valvotuilla palstoilla ei välttämättä pystytä heti huomaamaan asiatonta lakia rikkovaa viestiä ja poistamaan sitä. Viesti voi olla julkaistuna tunteja, päiviä tai pidempiä ajanjaksoja kunnes valvoja poistaa sen.
Jatka lukemista aiheesta: Keskustelupalstojen valvonta kuriin

Uusi verkkoyhteisö Trig.com

Trig.com:n etusivu
Ruotsissa on tekeillä uuden sukupolven verkkoyhteisö Trig.com. Yhteisö tulee pyörimään musiikin, muodin ja elokuvien ympärillä ja se suuntautuu amerikkalaiselle ja brittiläiselle yleisölle. Ruotsin suurimman verkkoyhteisön Lunarstormin entinen toimitusjohtaja Hans Eriksson on mukana vetämässä panostusta. Yhteisöön voi jo ilmoittautua, jolloin sinne saa kutsun. Palvelu aukeaa varsinaisesti helmikuussa 2007.

Via Emerge

Vuoden puhutuimmat aiheet Suomi24:n keskusteluissa

20.12.2006 klo 22.22
Aihe: Sosiaalinen media, Suomi24, Verkkoyhteisöt


Suomi24 on jälleen julkaissut top-listat vuoden puhutuimmista aiheista Suomi24:n keskusteluissa. Aloitin tämän käytännön muutama vuosi sitten kun olin Suomi24:ssä töissä ja näyttää siltä että tästä on muodostumassa perinne. Myös muut mediat ovat vuosi vuodelta yhä kiinnostuneempia Suomi24:n vuoden puhutuimmista aiheista.

Kovinkaan yllättävää ei ole se, että vuonna 2006 suosituimmaksi puheenaiheeksi nousi Big Brother ja Lordi. BB-ohjelma toi ison joukon uusia käyttäjiä keskusteluihin. Käyttäjämäärät keskusteluissa ovatkin jo kasvaneet lähes 600 000 käyttäjään viikossa.

Valtava tietopankki

Suomi24:n keskusteluihin jätettyjen uusien viestien määrä kasvoi 50 prosenttia ja viestien kokonaismäärä on pian 24 miljoonaa. Tämä on käsittämättömän paljon. Palveluun virtaa joka kuukausi yli 600 000 uutta viestiä. Tätä vauhtia palvelussa on muutamassa vuodessa yli 100 miljoonaa keskusteluviestiä. Suomi24:n keskusteluista onkin muodostumassa suomalaisten kollektiivinen muisti.

Jatka lukemista aiheesta: Vuoden puhutuimmat aiheet Suomi24:n keskusteluissa

Puhekupla Comments Off on Vuoden puhutuimmat aiheet Suomi24:n keskusteluissa | Viesti

Miten rakentaa verkkoyhteisö

6.12.2006 klo 11.53
Aihe: Verkkoyhteisöt

Creating Passionate Users kirjoittaa aktiivisten yhteisöpalveluiden luomisesta. Verkkoyhteisöissä suurin osa osallistujista kysyy kysymyksiä. Tärkeää olisi saada heidät myös vastaamaan toisten käyttäjien kysymyksiin.

Suomi24:n keskusteluissakin hyvin iso osa keskustelusta perustuu juuri kysymyksiin ja vastauksiin. Palstojen alkuaikoina kun käyttäjiä oli vähän jouduimme ylläpidossa käynnistämään keskusteluja kysymällä ja vastaamalla kysymyksiimme itse. Kun palveluun saatiin tällä tavalla tarpeeksi sisältöä ja käyttäjiä, lähti keskustelu käyntiin omalla painollaan. Nykyään kun Suomi24:ään perustetaan uusi keskustelupalsta, lähtee keskustelu yleensä välittömästi käyntiin ihan itsestäänkin.

Yhteystiedot

  • Sähköposti
    Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
  • Puhelin
    050-534 1708