Tältä näyttää Eniron uusi hakukone

19.12.2006 klo 1.09
Aihe: Eniro, Hakukoneet

Eniron uusi karttahaku

Eniro on avannut testiversion uuden sukupolven Eniro.fi-hakukoneestaan. Täysin uusittu karttahaku on saanut entistä keskeisemmän roolin. Karttoihin on kätevästi yhdistetty Keltaisten Sivujen yritystieto ja aivan uutena ominaisuutena myös Keltaisilla Sivuilla näytetään karttakuvia yritysten yhteystietojen yhteydessä. Palvelussa on käytetty viimeisintä Ajax-tekniikkaa ja siksi karttojen haku on entistä huomattavasti nopeampaa ja helpompaa. Karttoja voi hakea myös suurimpien kaupunkien kaupunginosien nimillä. Myös reittihaku on kehittynyt huomattavasti ja reittiä voi seurata entistä paremmin kartalta. Karttahakuun on myös liitetty tiekameroita, tiedot huoltoasemista ja tietoja tietöistä.

Beetaversiossa on vielä runsaasti bugeja ja karttahaku toimii huonosti monella yleisellä selaimella. Kun testasin palvelua omalla koneellani, niin Firefox 2 kaatui kaksi kertaa ja Safarilla karttahaku toimi jos jaksoi. Myös Operan joissakin versioissa on ongelmia. Toivottavasti ongelmat korjataan ennen palvelun varsinaista lanseerausta.

Uusi käyttöliittymä

Keltaiset Sivut

Osumia Eniron hakupalvelussaMyös Eniro.fi:n käyttöliittymä on saanut modernin ja värikkään ilmeen. Palvelussa on entistä helpompi liikkua ja tietoja vertailla. Internethaun hakutuloksissa näytetään nyt myös kuinka monta osumaa palvelun muissa hauissa on hakemallasi hakusanalla. Myös osumat Suomi24:n keskustelupalstoilta ja Yritystelestä näytetään. Joitakin sivuja voi muokata haluamakseen. Esimerkiksi etusivulla voi valita haluaako että sivulla näytetään linkkioppaan kategoriat.

Joitakin kummallisuuksia palvelusta löytyy:

 • Internet-välilehti on nimetty ”Etusivuksi” ja olet etusivulla vaikka tulet hakutulossivulle.
 • Linkkioppaan ulkoasu näyttää aika sekavalta nykyiseen verrattuna.
 • Tekstien värit ovat haaleita, joten huononäköisillä voi olla vaikeuksia lukea tekstejä.
 • Jos sivua ei löydy palvelusta, niin virheilmoitussivulla ei ole hakukenttää. Se helpottaisi asian löytämistä.

Ruotsin hakupalvelu kattavampi

Arvostelut Eniro.se:ssäRuotsin versio Eniron hakupalvelusta on Suomen hakupalvelua monipuolisempi. Ruotsissa karttahakuun on yhdistetty myös henkilöhaku. Suomessa tämä ei ilmeisesti juridisista syistä ole mahdollista. Ruotsin karttahausta löytyy myös koko maan kattavat ilmakuvat, uutishaku, luokitellut ilmoitukset ja hintavertailupalvelu. Erittäin kätevä ominaisuus on Eniro.se:n Keltaisilla Sivuilla olevat arvostelut, joiden avulla kuluttajat voivat kirjoittaa oman arvionsa niistä yrityksistä, joiden palveluita on käyttänyt. Tätä ominaisuutta itse olen kaivannut yrityshakupalveluun.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Eniro.fi:n testiversio näyttää hyvin lupaavalta. Kunhan palvelun muutamat tekniset ongelmat on korjattu, niin kyseessä on kelpo hakupalvelu, joka tarjoaa kattavat hakutulokset kun haetaan yrityksiä, karttoja ja henkilöitä. Eniron karttahaku on jo nyt ollut Eniro.fi:n vetonaula ja uusi palvelu vahvistaa entisestään Eniron asemaa paikallisena hakupalveluna. Googlen asemaa suurimpana yleishakukoneena Eniron uusi hakupalvelu ei kuitenkaan uhkaa.

Palvelun beetaversion esittely

One response to “Tältä näyttää Eniron uusi hakukone”

 1. Janne Mannfors says:

  Mikäs olis Eniron spostin osoite, kun haluaa ilmoittaa karttabugeista?


Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti

28.8.2013 klo 21.32
Aihe: Jemino

Omalla yritykselläni on uusi päätoimiala. Rakennuttajapalvelu Jemino Oy – Lohja, tarjoaa rakennuttamiseen liittyviä palveluita julkisella ja yksityisellä sektorilla. Jeminon rakennuttajakonsultti toimii rakennusprojektien johtotehtävissä ja hoitaa työmaavalvontaa. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla ja läntisellä Uudellamaalla. Olemme usein mukana peruskorjaushankkeissa, mutta hoidamme myös uudisrakennuskohteita.

Puhekupla Comments Off on Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti | Viesti

Byggherretjänst Jemino startade

28.8.2013 klo 21.30
Aihe: Jemino

Mitt eget företag har börjat på byggbranschen. Byggherretjänst Jemino Ab i Raseborg, erbjuder byggherretjänster för både den offentliga och den privata sektorn. Jeminos byggherrekonsult leder och övervakar små och stora byggprojekt. Företagets verksamhetsområde omfattar Helsingfors och västra Nyland. Vi är ofta med i renoveringsprojekt, men tar också hand om nybyggen.

Puhekupla Comments Off on Byggherretjänst Jemino startade | Viesti

Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset

22.10.2008 klo 9.08
Aihe: Hakukoneet

Kauppalehden uudesta yritystietopalvelusta löytyy myös yritysten rekisteröimät suomalaiset verkkotunnukset. Toiminnon avulla yritys voi katsoa mitä verkkotunnuksia kilpailija on rekisteröinyt ja onko yritykseltä tulossa uusia tuotelanseerauksia. Yritystietoalvelu on merkittävä lanseeraus Kauppalehdelle. Palvelu avattiin 15. syyskuuta ja sillä on jo noin 50 000 eri kävijää viikossa. Kauppalehden tavoitteena on kasvattaa kävijämäärää vielä paljon korkeammalle. Perinteisillä ammattilaisille suunnatuilla […]

Isompia kuvia uutissivuille

13.10.2008 klo 10.06
Aihe: Internet

Suomalaisilla uutissivustoilla valokuvien käyttö on pitkään ollut taka-alalla. Viime aikoina kuvien lukumäärä on ilahduttavasti runsastunut, mutta usein kuvat ovat kuitenkin pienikokoisia. Koska suomalaisilla sivustoilla ryhdytään rohkeasti käyttämään isoja kuvia? Olen jo useita vuosia ihaillut norjalaisen Dagbladet-uutissivuston kuvankäyttöä. Jo etusivulla pääjutun kuva on totuttua huomattavasti isompi ja varsinaisella artikkelisivulla kuva lävähtää esille melkein koko ruudun kokoisena […]

Starttiksen suosituimmat linkit

13.10.2008 klo 9.07
Aihe: Starttis

Katselin Starttiksen tilastoja ja erityisesti sivuston suosituimpia linkkejä. Niissä painottuvat erityisesti uutissivustot ja sähköpostipalvelut. Se ei sinänsä ole yllättävää, sillä kuuluvathan tämäntyyppiset palvelut netin käytetyimpiin. Starttiksen 20 suosituinta linkkiä viikolla 41 Ilta-Sanomat Iltalehti Ampparit Suomi24 Keskustelu Facebook Telkku Helsingin Sanomat Gmail Hotmail MTV3:n uutiset Luukku Suomi24 Posti YouTube YLE:n uutiset IRC-Galleria Osuuspankki Kauppalehti Ilmatieteen laitos […]

Yhteystiedot

 • Sähköposti
  Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
 • Puhelin
  050-534 1708