Nicklas i Irland, Killary Fjord i bakgrunden

Om Nicklas

Hej! Jag är Nicklas Koski och jag ansvarar för den här tjänsten. Jag grundade webbtjänsten eftersom utvecklingen av mötesplatser på nätet och söktjänster intresserar mig och jag tänkte att också andra kan ha nytta av information och kommentarer på det här området.

Jag har många års erfarenhet av att utveckla Internettjänster. FJag varit med och utvecklat mötesplatser och söktjänster som är bland de största i Finland.

I början av 2007 var jag med och grundade ett nytt företag som heter Jemino Ab och vars vd jag är. Jemino utvecklar internetmedier, erbjuder konsulttjänster och utbildar. Vi har specialiserat oss på sociala medier, mötesplatser på nätet och söktjänster. Vi kan hjälpa våra kunder att utveckla sina webbtjänster. Vi planerar koncept och kommer med tips och idéer om hur användningen av webbtjänsterna kan ökas. Vi erbjuder bland annat sökmotoroptimering och sökmotorannonsering. Sommaren 2007 öppnade vi Startis Svenskfinland, som är en behändig startsida och ett navigeringsverktyg för internet.

Tidigare hade jag ansvaret för affärsverksamheten och produktutvecklingen av Suomi24. Det är den största mötesplatsen i Finland med jättepopulära debatter, chattar, datingtjänster och många andra tjänster. Jag har skrivit lite om Suomi24:s historia på finska.

Jag har också ansvarat för föregångarna till söktjänsten Eniro.fi i Suomi24 och söktjänsten Evreka. I föregångaren till Suomi24, Sirkus.com, ansvarade jag för utvecklingen av mötesplatserna. I oktober 2006 lämnade jag Suomi24, eftersom jag vill göra och lära mig nya saker.

Jag har ofta gett kommentarer till medierna om mötesplatsernas verksamhhet och utveckling.

Min första hemsida gjorde jag 1996 och bloggen startade jag 2002. Du kan läsa mer om hur den här webbtjänsten har utvecklats på sidan Om sidan.


Mina senaste artiklar
Arbetshistoria
Utbildning
Förtroendeuppdrag
Intervjuer
Projekt och aktiviteter

Jag har varit med och utvecklat, tagit fram koncept eller lanserat följande internettjänster:

Framträdanden och föreläsningar
Publikationer och essäer

Kontaktuppgifter

Andra profiler

View Nicklas Koski's profile on LinkedIn

Internetreportage

Jag har gjort flera Internetreportage i multimedieformat.

Andra webbtjänster där jag är aktiv:
Startis Svenskfinland, Starttis