MSN

Miksi Live-hakupalvelu menettää markkinaosuuksia?

6.12.2006 klo 10.54
Aihe: Hakukoneet, MSN

LiveSide analysoi miksi Microsoftin Live Search -hakupalvelu on menettänyt markkinaosuuksia Googlelle. Teorioita kehitykselle on:

  • Liian suuret muutokset hakupalvelun käyttöliittymässä.
  • Halvan oloinen ulkoasu.
  • Puutteellinen markkinointi.
  • Palvelun beetafiilis.

Itse uskon pikemminkin siihen, että Microsoftin hakupalvelussa hakutulokset eivät ole tarpeeksi laadukaita. Microsoft on jo vuosia rakentanut hakuindeksiään ja tavoitteena on ollut Googlen lyöminen. Tässä ei kuitenkaan ole onnistuttu. Markkinointi on ehkä ollut puutteellista, mutta on turha markkinoida palvelua jos se ei ole tarpeeksi hyvä.

Kun olen silloin tällöin tehnyt muutamia testihakuja, niin Google on aina antanut paremman hakutulossivun kuin Microsoftin palvelu. Käyttäjät ovat myös tottuneet menemään Googlen palveluun kun he hakevat jotain. Tätä tottumusta on erittäin vaikea muuttaa ellei Googlen kanssa kilpaileva hakupalvelu tarjoa jotain oleellisesti laadukkaampaa tai sellaista palvelua, mitä Googlella ei vielä ole.

Puhekupla Comments Off on Miksi Live-hakupalvelu menettää markkinaosuuksia? | Viesti

LookSmartin linkit pois MSN:n hausta

7.10.2003 klo 0.00
Aihe: MSN

LookSmartin linkkihakemiston linkit eivät enää jatkossa näy MSN:n haussa. MSN haluaa toimenpiteellä parantaa hakutulostensa laatua, kirjoittaa Search Engine Watch.

Puhekupla Comments Off on LookSmartin linkit pois MSN:n hausta | Viesti

Microsoftin päätös sulkea MSN:n chatit

24.9.2003 klo 0.00
Aihe: MSN

Microsoftin ilmoitus sulkea MSN:n chatit puhuttaa. Virallisena syynä on chateissä esiintyvät väärinkäytökset ja pedofilia. Monet kuitenkin epäilevät että taustalla on taloudelliset syyt, kirjoittaa Silicon.com. Suomalaisetkin mediat ovat tarttuneet aiheeseen ja Suomi24:äänkin tuli tänään haastattelupyyntöjä. Nelosen talousuutisissa olikin jo aiheesta insertti.

Chattien ylläpitäminen maksaa ja niitä on vaikea saada kannattamaan. Chattien sulkeminen ei ainakaan helpota chattailyn valvomista. MSN:n chateissä viihtyneet siirtyvät muualle chattailemaan ja heidän mukanaan myös häiriköt. On hyvin mahdollista että porukka siirtyy valvomattomiin chatteihin tai IRCiin. Näissä chattaily on paljon turvattomampaa.

Jatka lukemista aiheesta: Microsoftin päätös sulkea MSN:n chatit

Puhekupla Comments Off on Microsoftin päätös sulkea MSN:n chatit | Viesti

LookSmartin tulot vaarassa

19.8.2003 klo 0.00
Aihe: MSN

Linkkioppaisiin linkkejä myyvän LookSmartin tulot ovat vaarassa kun MSN kokeilee uutta ulkoasua hakukoneissaan. LookSmartin linkit näkyvät MSN:n haukutulossivuilla ja LookSmart saa tätä kautta 68 prosenttia tuloistaan. Uudessa ulkoasussa LookSmartin linkeillä on nykyistä pienempi näkyvyys. LookSmartin linkkiopasta käyttää myös Suomen MSN.

Puhekupla Comments Off on LookSmartin tulot vaarassa | Viesti

Microsoftille oma hakuteknologia pitkällä tähtäimellä

30.7.2003 klo 0.00
Aihe: MSN

Microsoftin MSN:n edustaja Lisa Gurry sanoo oman hakuindeksin ja hakuteknologian kuuluvan Microsoftin pitkän tähtäimen suunnitelmaan. Palveluita tuskin julkaistaan ihan lähiaikoina MSN:n haussa, vaan työ tehdään Microsoftin tapaan perusteellisesti ja pitkäjänteisesti. Microsoft on mahdollisesti myös rakentamassa oman teknisen alustansa sponsoroiduille linkeille, joiden myyntiä Google ja Yahoo (Overture) hallitsevat tällä hetkellä.

Puhekupla Comments Off on Microsoftille oma hakuteknologia pitkällä tähtäimellä | Viesti

Yhteystiedot

  • Sähköposti
    Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
  • Puhelin
    050-534 1708