Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset

22.10.2008 klo 9.08
Aihe: Hakukoneet

Kauppalehden uudesta yritystietopalvelusta löytyy myös yritysten rekisteröimät suomalaiset verkkotunnukset. Toiminnon avulla yritys voi katsoa mitä verkkotunnuksia kilpailija on rekisteröinyt ja onko yritykseltä tulossa uusia tuotelanseerauksia.

Yritystietoalvelu on merkittävä lanseeraus Kauppalehdelle. Palvelu avattiin 15. syyskuuta ja sillä on jo noin 50 000 eri kävijää viikossa. Kauppalehden tavoitteena on kasvattaa kävijämäärää vielä paljon korkeammalle. Perinteisillä ammattilaisille suunnatuilla yrityshauilla Yritystelellä on 151 000 ja Inoalla 114 000 kävijää viikossa.

Vierityspalkki esitti muutamia kysymyksiä yritystietopalvelun kehityksestä Kauppalehdessä vastaavalle Mikko Saastamoiselle:

Miksi Kauppalehti avasi yritystietopalvelun?

– Kauppalehden käyttäjien parissa on selkeä tarve yritystiedolle. Tämä tuli ilmi useassa eri tutkimuksessa, joiden avulla mallinnimme Kauppalehden käyttäjiä. Loimme mallin, jossa uutisesta päästään kiinni yritykseen ja sen tekemiseen ja toimintaan. Aikaisemmin nämä tiedot oli ripoteltu eri puolille Kauppalehden sivustoa, mutta nyt loimme kokonaisuuden, joka on helppo viestiä käyttäjälle ja asiakkaalle.

– Kauppalehden pääpaino on tähän mennessä ollut makrouutisoinnissa, eli maailman ja Suomen taloudessa, joista etusivun uutiset koostuvat. Makrouutisista tehdään pörssiuutisia ja kerrotaan miten maailman ja Suomen pörssit ja pörssikurssit ovat reagoineet asioihin ja miten se vaikuttaa pörssiyritysten tulevaisuuteen. Yritystietopalvelun uutisoinnilla on pääpaino PK-yrityksissä ja siellä kerrotaan kuinka makroasiat vaikuttavat itse yrityksiin, annetaan yrityksille kasvot ja kerrotaan menestystarinoita.

Kenen kanssa palvelu kilpailee?

– Suomessa ei ole vastaavia palveluita, jotka yhdistävät median ja puolueettoman yritystiedon. Kyseessä ei ole pelkkä hakupalvelu. Meillä on luotettavat tiedontuottajat, jotka ylläpitävät tietokantoja. Kauppalehti ei vaikuta palvelun tietosisältöön.

Mitä tavoitteita palvelulla on?

– Haluamme palvella nykyisiä Kauppalehden käyttäjiä, jotka tarvitsevat tietoja yrityksistä, nostaa käyttöuseutta ja palvelussa vietettyä aikaa. Tavoitteena on myös rakentaa merkittävä uusi jakelukanava Kauppalehden sisältömyynnille. Tällä hetkellä myymme yrityssisältöä pääasiassa ePortin kautta, mutta sitä kautta satunnainen yritystiedon tarvitsija ei voi ostaa tuotteita. Lisäksi media-asiakkaille yritystietopalvelu tarjoaa mielenkiintoisia mainosratkaisuja. Nyt jo siellä on useita mainostajia.

Mihin suuntaan palvelua on tarkoitus kehittää?

– Tulemme tekemään palvelusta monipuolisemman. Tämä on vasta ensimmäinen versio, mutta palaute on antanut selkeästi suunnan, mitä lähdemme tavoittelemaan.

– Tulevaisuudessa palvelun kautta pääsee kiinni kaikkeen tietoon yrityksestä. Palvelusta löytyy silloin esimerkiksi uutiset, tiedotteet, nimitykset, avoimet työpaikat, taloudelliset tiedot, tavaramerkit ja mitä yrityksestä puhutaan blogeissa ja keskusteluissa.

Artikkeli on julkaistu Vierityspalkissa 23.10.2008.

2 responses to “Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset”

  1. Olli says:

    Tuo palvelu näyttää valitettavasti vain .fi-päätteiset osoitteet :(.

  2. […] Kauppalehti listaa yritysten verkkotunnukset “Kauppalehden uudesta yritystietopalvelusta löytyy myös yritysten rekisteröimät suomalaiset verkkotunnukset. Toiminnon avulla yritys voi katsoa mitä verkkotunnuksia kilpailija on rekisteröinyt ja onko yritykseltä tulossa uusia tuotelanseerauksia.” […]


Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti

28.8.2013 klo 21.32
Aihe: Jemino

Omalla yritykselläni on uusi päätoimiala. Rakennuttajapalvelu Jemino Oy – Lohja, tarjoaa rakennuttamiseen liittyviä palveluita julkisella ja yksityisellä sektorilla. Jeminon rakennuttajakonsultti toimii rakennusprojektien johtotehtävissä ja hoitaa työmaavalvontaa. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla ja läntisellä Uudellamaalla. Olemme usein mukana peruskorjaushankkeissa, mutta hoidamme myös uudisrakennuskohteita.

Puhekupla Comments Off on Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti | Viesti

Byggherretjänst Jemino startade

28.8.2013 klo 21.30
Aihe: Jemino

Mitt eget företag har börjat på byggbranschen. Byggherretjänst Jemino Ab i Raseborg, erbjuder byggherretjänster för både den offentliga och den privata sektorn. Jeminos byggherrekonsult leder och övervakar små och stora byggprojekt. Företagets verksamhetsområde omfattar Helsingfors och västra Nyland. Vi är ofta med i renoveringsprojekt, men tar också hand om nybyggen.

Puhekupla Comments Off on Byggherretjänst Jemino startade | Viesti

Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset

22.10.2008 klo 9.08
Aihe: Hakukoneet

Kauppalehden uudesta yritystietopalvelusta löytyy myös yritysten rekisteröimät suomalaiset verkkotunnukset. Toiminnon avulla yritys voi katsoa mitä verkkotunnuksia kilpailija on rekisteröinyt ja onko yritykseltä tulossa uusia tuotelanseerauksia. Yritystietoalvelu on merkittävä lanseeraus Kauppalehdelle. Palvelu avattiin 15. syyskuuta ja sillä on jo noin 50 000 eri kävijää viikossa. Kauppalehden tavoitteena on kasvattaa kävijämäärää vielä paljon korkeammalle. Perinteisillä ammattilaisille suunnatuilla […]

Isompia kuvia uutissivuille

13.10.2008 klo 10.06
Aihe: Internet

Suomalaisilla uutissivustoilla valokuvien käyttö on pitkään ollut taka-alalla. Viime aikoina kuvien lukumäärä on ilahduttavasti runsastunut, mutta usein kuvat ovat kuitenkin pienikokoisia. Koska suomalaisilla sivustoilla ryhdytään rohkeasti käyttämään isoja kuvia? Olen jo useita vuosia ihaillut norjalaisen Dagbladet-uutissivuston kuvankäyttöä. Jo etusivulla pääjutun kuva on totuttua huomattavasti isompi ja varsinaisella artikkelisivulla kuva lävähtää esille melkein koko ruudun kokoisena […]

Starttiksen suosituimmat linkit

13.10.2008 klo 9.07
Aihe: Starttis

Katselin Starttiksen tilastoja ja erityisesti sivuston suosituimpia linkkejä. Niissä painottuvat erityisesti uutissivustot ja sähköpostipalvelut. Se ei sinänsä ole yllättävää, sillä kuuluvathan tämäntyyppiset palvelut netin käytetyimpiin. Starttiksen 20 suosituinta linkkiä viikolla 41 Ilta-Sanomat Iltalehti Ampparit Suomi24 Keskustelu Facebook Telkku Helsingin Sanomat Gmail Hotmail MTV3:n uutiset Luukku Suomi24 Posti YouTube YLE:n uutiset IRC-Galleria Osuuspankki Kauppalehti Ilmatieteen laitos […]

Yhteystiedot

  • Sähköposti
    Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
  • Puhelin
    050-534 1708