Vertailut

Hakukoneet pikavertailussa

6.12.2006 klo 18.39
Aihe: Eniro, Google, Hakukoneet, Live, Vertailut, Vihtori, Www.fi

Suomalaiset hakupalvelut ovat viime aikoina uudistuneet kovaa tahtia ja uusiakin on tullut markkinoille. Microsoft on avannut suomenkielisen Live Search -palvelunsa, Fonecta on uudistanut Www.fi:n ja Vihtori on uusin tulokas. Tein nopean vertailun näiden hakupalveluiden ja Googlen ja Eniro.fi:n välillä. Eniro käyttää Googlen hakuindeksiä, joten sitä kautta pitäisi periaatteessa saada samat hakutulokset kuin Googlesta.

Pikavertailussa hain tietenkin omalla nimelläni ja toiseksi hakusanaksi valitsin Suomi24:n, sillä tiesin minkälaisia hakutuloksia sillä nimellä tulisi löytyä. Hakukoneista löytyi näinkin suppealla vertailulla erittäin suuria eroja kattavuudessa ja hakutulosten relevanttiudessa.
Jatka lukemista aiheesta: Hakukoneet pikavertailussa

Selainten käyttöosuudet

6.12.2006 klo 13.28
Aihe: Nicklaskoski.fi, Vertailut

Selainten käyttö
Katsoin Nicklaskoski.fi:n käyttötilastoja syksyltä ja erityisesti mitä selaimia sivuston käyttäjillä on käytössään. Internet Explorer näyttää yhä olevan suosituin selain noin 60 prosentin osuudellaan. Jo kolmannes käyttää Firefoxia selaimenaan. Safari on kolmosena Opera tiukasti kannoillaan. Itselläni on Safari selaimena, joten tilasto voi siltä osin vähän vääristyä. Netscape on kuin kuollut lahna. Käyttäjiä on vain 0,2 prosenttia ja jopa Konqueror menee Netscapen ohi.

Puhekupla Comments Off on Selainten käyttöosuudet | Viesti

Hakukoneliittoumat – Mistä hakutulokset tulevat?

26.4.2004 klo 0.00
Aihe: Vertailut

Monet suosituimmista hakukoneista ovat liittoutuneet keskenään ja toimittavat toisilleen hakutuloksia. On hyvä tietää missä hakukoneissa tiedot tulevat näkymään kun ilmoittaa uusia linkkejä tai yhteystietoja hakukoneisiin. Suomessa käytettävien hakukoneiden vertailusta ilmenee kuka on liittoutunut kenenkin kanssa.

Suomessa käytetyimpiä hakukoneita ovat AltaVista, Eniro, Google, Ihmemaa, MSN Haku ja Sonera Plaza Haku. On tärkeää että omat linkit ovat näkyvissä ainakin näissä palveluissa jos haluaa mahdollisimman paljon kävijöitä sivuilleen.

Jatka lukemista aiheesta: Hakukoneliittoumat – Mistä hakutulokset tulevat?

Puhekupla Comments Off on Hakukoneliittoumat – Mistä hakutulokset tulevat? | Viesti

Nopeimmat hakukoneet

13.11.2002 klo 0.00
Aihe: Vertailut

Hakukoneiden käyttömukavuteen vaikuttaa hakutulosten relevanssin lisäksi myös hakukoneen nopeus. On tärkeää että hakukoneen etusivu ja ennen kaikkea halutulokset latautuvat nopeasti. Siksi olenkin tehnyt vertailun tärkeimmistä suomalaisten käyttämistä hakukoneista. Testatuista hakukoneista nopeimmin latautuu yllättäen Saunalahden Jippii-haun hakutulokset. Nopeasti latautuvia hakutulossivuja on myös Suomi24:ssä ja Googlessa. Hakupalveluiden etusivuissa on suuria eroja. Nopeita etusivuja on Googlella ja AltaVistalla.

Jatka lukemista aiheesta: Nopeimmat hakukoneet

Puhekupla Comments Off on Nopeimmat hakukoneet | Viesti

Yhteystiedot

  • Sähköposti
    Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
  • Puhelin
    050-534 1708