Suomi24

Keskustelupalstojen valvonta kuriin

15.5.2007 klo 11.13
Aihe: Sosiaalinen media, Suomi24, Verkkoyhteisöt

Valtionsyyttäjä Mika Illmanin ehdotus keskustelupalstojen pakolliseksi valvonnaksi on herättänyt paljon keskustelua. Taloussanomat on nimennyt esityksen “Lex Kuroseksi” . Taloussanomien mukaan keskustelupalstojen ylläpitäjät tyrmäävät esityksen ja keskustelujen ennakkosensuurin.

Keskustelujen valvojat

Minulle on kuitenkin jäänyt hämäräksi tarkoittiko valtionsyyttäjä valvonnan pakollisuudella juuri ennakkosensuuria. Keskustelujahan useimmiten valvotaan jälkikäteen. Joidenkin sanomalehtien palstoilla on käytössä ennakkovalvonta. Useimmilla keskustelujen ylläpitäjillä on jo käytössään keskustelun valvojat. Suomen suosituimmassa keskustelupalvelussa Suomi24:ssä on jopa satoja vapaaehtoisia valvojia varsinaisen ylläpidon tukena. Käytännössä siis valtionsyyttäjän ehdotus ei tuo mitään uutta. Se tekisi vain pakolliseksi jo vakiintuneen käytännön.

Ongelma syntyy siitä, että jälkikäteen valvotuilla palstoilla ei välttämättä pystytä heti huomaamaan asiatonta lakia rikkovaa viestiä ja poistamaan sitä. Viesti voi olla julkaistuna tunteja, päiviä tai pidempiä ajanjaksoja kunnes valvoja poistaa sen.
Jatka lukemista aiheesta: Keskustelupalstojen valvonta kuriin

Joka neljäs suomalainen Suomi24:n keskusteluissa

27.3.2007 klo 11.08
Aihe: Sosiaalinen media, Suomi24

Suomi24 Keskustelu

YLE kertoo blogi-tutkimuksesta, jonka mediatoimisto MediaComin on tehnyt. Jo neljäsosa suomalaisista käyttää keskustelupalveluista eniten Suomi24:n keskustelua. Melkein 90 prosenttia vastaajista on lukenut keskustelupalstoja tai kommentoinut niihin. Blogien kanssa tekemisissä on ollut 56 prosenttia vastaajista. Yllättävää ei ole se, että sekä keskustelupalstat ja blogit vaikuttavat merkittävästi kuluttajien ostopäätöksiin.

Puhekupla Comments Off on Joka neljäs suomalainen Suomi24:n keskusteluissa | Viesti

”Eniro katsoo Suomi24:n mahdollisuuksia”

27.12.2006 klo 18.41
Aihe: Eniro, Suomi24

Tomas FranzénEniro myi ennen joulua puolet Norjan SOL-portaalistaan Allerille 100 miljoonalla Norjan kruunulla. Eniron konsernijohtajan Tomas Franzénin mukaan yhteistyömalli sopii erittäin hyvin Enirolle. Franzén sanoo E24:n haastattelussa Eniron katsovan mahdollisuuksia myös Suomi24:n ja Ruotsin portaalinsa Passagenin osalta.

Eniro sai SOL:n, Suomi24:n ja Passagenin vuonna 2001 ostaessaan Scandinavia Onlinen. Franzénin mukaan Scandinavia Onlinen osto on jälkikäteen katsottuna yksi Eniron parhaimpia ostoksia. Scandinavia Onlinen toiminta loi perustan koko Eniron nykyiselle internetliiketoiminnalle.

Puhekupla Comments Off on ”Eniro katsoo Suomi24:n mahdollisuuksia” | Viesti

Vuoden puhutuimmat aiheet Suomi24:n keskusteluissa

20.12.2006 klo 22.22
Aihe: Sosiaalinen media, Suomi24, Verkkoyhteisöt


Suomi24 on jälleen julkaissut top-listat vuoden puhutuimmista aiheista Suomi24:n keskusteluissa. Aloitin tämän käytännön muutama vuosi sitten kun olin Suomi24:ssä töissä ja näyttää siltä että tästä on muodostumassa perinne. Myös muut mediat ovat vuosi vuodelta yhä kiinnostuneempia Suomi24:n vuoden puhutuimmista aiheista.

Kovinkaan yllättävää ei ole se, että vuonna 2006 suosituimmaksi puheenaiheeksi nousi Big Brother ja Lordi. BB-ohjelma toi ison joukon uusia käyttäjiä keskusteluihin. Käyttäjämäärät keskusteluissa ovatkin jo kasvaneet lähes 600 000 käyttäjään viikossa.

Valtava tietopankki

Suomi24:n keskusteluihin jätettyjen uusien viestien määrä kasvoi 50 prosenttia ja viestien kokonaismäärä on pian 24 miljoonaa. Tämä on käsittämättömän paljon. Palveluun virtaa joka kuukausi yli 600 000 uutta viestiä. Tätä vauhtia palvelussa on muutamassa vuodessa yli 100 miljoonaa keskusteluviestiä. Suomi24:n keskusteluista onkin muodostumassa suomalaisten kollektiivinen muisti.

Jatka lukemista aiheesta: Vuoden puhutuimmat aiheet Suomi24:n keskusteluissa

Puhekupla Comments Off on Vuoden puhutuimmat aiheet Suomi24:n keskusteluissa | Viesti

Eniro myy Allerille puolet Norjan portaalistaan

16.12.2006 klo 12.55
Aihe: Eniro, Portaalit, Suomi24

Sol.no
Aller ostaa sadalla miljoonalla Norjan kruunulla (12,2 MEUR) 49,9 prosenttia Eniron norjalaisesta SOL.no-portaalista. Samalla SOL.no yhtiöitetään Scandinavia Online AS -nimiseksi yhtiöksi. Eniro pitää itsellään 50,1 prosenttia uudesta yhtiöstä. Allerin ja Eniron tavoitteena on tehdä uudesta SOL.no-palvelusta ykkönen Norjan markkinoilla. Tällä hetkellä SOL.no on kymmeneksi suurin internetpalvelu Norjan TNS-Metrix-listalla 700 000 käyttäjällä viikossa. Allerin ja Eniron sopimus sisältää myös muita yhteistyömuotoja hakupalveluiden, toimitetun sisällön ja mainonnan osalta.

SOL.no on Suomi24:n sisarpalvelu yhdessä ruotsalaisen Passagenin kanssa. SOL.no:sta löytyy esimerkiksi samat keskustelu-, chatti- ja treffipalvelut kuin Suomi24:stä. Eniro ei kuitenkaan myy portaalitoimintojaan muissa maissa. SOL.no:lla on tällä hetkellä 30 työntekijää.

Vuonna 2006 SOL.no:n liikevaihto tulee olemaan noin 42 miljoonaa Norjan kruunua (5,1 MEUR) ja EBITDA noin kuusi miljoonaa Norjan kruunua (0,7 MEUR).

Jatka lukemista aiheesta: Eniro myy Allerille puolet Norjan portaalistaan

Puhekupla Comments Off on Eniro myy Allerille puolet Norjan portaalistaan | Viesti

Yhteystiedot

  • Sähköposti
    Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
  • Puhelin
    050-534 1708