Eniro

Eniro ostaa ruotsalaisen Leta.se:n

23.1.2007 klo 15.12
Aihe: Eniro

Leta.se
Eniro ostaa Ruotsissa toimivan hakuyhtiö Leta.se:n 5,3 miljoonalla eurolla. Leta julkaisee suosittua Leta.se-aloitussivua, jota käyttää 200 000 kävijää viikossa. Leta.se tulee säilymään itsenäisenä tuotemerkkinä ja yhtiönä.

Via Dagens Media

Puhekupla Comments Off on Eniro ostaa ruotsalaisen Leta.se:n | Viesti

Eniro avasi uudistetun hakupalvelunsa

18.1.2007 klo 10.53
Aihe: Eniro, Hakukoneet

Eniro.fi

Eniro on lanseerannut täysin uudistuneen Eniro.fi-hakupalvelun. Suurin uudistus liittyy karttahakuun. Kartat on yhdistetty entistä tiiviimmiin Keltaisten Sivujen tietoihin, kartat aukeavat entistä isompina ja kartalla voi liikkua entistä nopeammin eri suuntiin.

Palvelun testiversio avattiin jo joulukuussa ja tutustuin silloin tarkemmin palvelun ominaisuuksiin. Silloin palvelussa oli vielä koko joukko bugeja, joista moni on nyt korjattu. Karttapalvelussa on kuitenkin vielä joitakin selainkohtaisia ongelmia. Lanseerauspäivänä palvelussa oli vielä hitautta, joka varmasti saadaan korjattua lähipäivinä.

Eniroa täytyy kiittää uroteosta suomalaisten hakupalveluiden kehityksessä. Uusi Eniro.fi nostaa paikalliset hakupalvelut täysin uudelle tasolle. Ei edes Googlella ole vastaavan tason palvelua, josta löytyisi yhtä hyvin suomalaiset kartat, henkilöt ja yritykset. Fonectalla on myös paljon tekemistä mikäli he aikovat pysyä mukana kilpailussa paikallisissa hakupalveluissa.

Tutustu uuden Eniro.fi:n ominaisuuksiin

”Eniro katsoo Suomi24:n mahdollisuuksia”

27.12.2006 klo 18.41
Aihe: Eniro, Suomi24

Tomas FranzénEniro myi ennen joulua puolet Norjan SOL-portaalistaan Allerille 100 miljoonalla Norjan kruunulla. Eniron konsernijohtajan Tomas Franzénin mukaan yhteistyömalli sopii erittäin hyvin Enirolle. Franzén sanoo E24:n haastattelussa Eniron katsovan mahdollisuuksia myös Suomi24:n ja Ruotsin portaalinsa Passagenin osalta.

Eniro sai SOL:n, Suomi24:n ja Passagenin vuonna 2001 ostaessaan Scandinavia Onlinen. Franzénin mukaan Scandinavia Onlinen osto on jälkikäteen katsottuna yksi Eniron parhaimpia ostoksia. Scandinavia Onlinen toiminta loi perustan koko Eniron nykyiselle internetliiketoiminnalle.

Puhekupla Comments Off on ”Eniro katsoo Suomi24:n mahdollisuuksia” | Viesti

Tältä näyttää Eniron uusi hakukone

19.12.2006 klo 1.09
Aihe: Eniro, Hakukoneet

Eniron uusi karttahaku

Eniro on avannut testiversion uuden sukupolven Eniro.fi-hakukoneestaan. Täysin uusittu karttahaku on saanut entistä keskeisemmän roolin. Karttoihin on kätevästi yhdistetty Keltaisten Sivujen yritystieto ja aivan uutena ominaisuutena myös Keltaisilla Sivuilla näytetään karttakuvia yritysten yhteystietojen yhteydessä. Palvelussa on käytetty viimeisintä Ajax-tekniikkaa ja siksi karttojen haku on entistä huomattavasti nopeampaa ja helpompaa. Karttoja voi hakea myös suurimpien kaupunkien kaupunginosien nimillä. Myös reittihaku on kehittynyt huomattavasti ja reittiä voi seurata entistä paremmin kartalta. Karttahakuun on myös liitetty tiekameroita, tiedot huoltoasemista ja tietoja tietöistä.

Beetaversiossa on vielä runsaasti bugeja ja karttahaku toimii huonosti monella yleisellä selaimella. Kun testasin palvelua omalla koneellani, niin Firefox 2 kaatui kaksi kertaa ja Safarilla karttahaku toimi jos jaksoi. Myös Operan joissakin versioissa on ongelmia. Toivottavasti ongelmat korjataan ennen palvelun varsinaista lanseerausta.

Jatka lukemista aiheesta: Tältä näyttää Eniron uusi hakukone

Eniro myy Allerille puolet Norjan portaalistaan

16.12.2006 klo 12.55
Aihe: Eniro, Portaalit, Suomi24

Sol.no
Aller ostaa sadalla miljoonalla Norjan kruunulla (12,2 MEUR) 49,9 prosenttia Eniron norjalaisesta SOL.no-portaalista. Samalla SOL.no yhtiöitetään Scandinavia Online AS -nimiseksi yhtiöksi. Eniro pitää itsellään 50,1 prosenttia uudesta yhtiöstä. Allerin ja Eniron tavoitteena on tehdä uudesta SOL.no-palvelusta ykkönen Norjan markkinoilla. Tällä hetkellä SOL.no on kymmeneksi suurin internetpalvelu Norjan TNS-Metrix-listalla 700 000 käyttäjällä viikossa. Allerin ja Eniron sopimus sisältää myös muita yhteistyömuotoja hakupalveluiden, toimitetun sisällön ja mainonnan osalta.

SOL.no on Suomi24:n sisarpalvelu yhdessä ruotsalaisen Passagenin kanssa. SOL.no:sta löytyy esimerkiksi samat keskustelu-, chatti- ja treffipalvelut kuin Suomi24:stä. Eniro ei kuitenkaan myy portaalitoimintojaan muissa maissa. SOL.no:lla on tällä hetkellä 30 työntekijää.

Vuonna 2006 SOL.no:n liikevaihto tulee olemaan noin 42 miljoonaa Norjan kruunua (5,1 MEUR) ja EBITDA noin kuusi miljoonaa Norjan kruunua (0,7 MEUR).

Jatka lukemista aiheesta: Eniro myy Allerille puolet Norjan portaalistaan

Puhekupla Comments Off on Eniro myy Allerille puolet Norjan portaalistaan | Viesti

Yhteystiedot

  • Sähköposti
    Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
  • Puhelin
    050-534 1708