Sosiaaliset uutiset

Linkitykset uutisartikkeleissa

13.10.2008 klo 8.48
Aihe: Internet, Sosiaalinen media, Sosiaaliset uutiset

Vierityspalkissa käydään keskustelua siitä, miten uutisartikkeleissa olisi hyvä linkittää uutislähteeseen, jos se on netissä oleva sivu. Moni uutismedia ei vielä linkitä uutislähteisiin kovinkaan aktiivisesti, joten tässä olisi selkeästi parantamisen paikka. Poikkeuksen tekevät usein tekniikkaan painottuvat julkaisut, kuten Digitoday.

Wall Street Journalin uudet vaatteet

13.10.2008 klo 8.35
Aihe: Internet, Sosiaaliset uutiset

Perinteikäs Wall Street Journal uudisti hiljattain sivustonsa ulkoasun. En ole koskaan ollut kovinkaan innostunut aiemmasta hyvin karun näköisestä sivustosta. Nyt täytyy kyllä sanoa että tämä uudistus on onnistunut erittäin hyvin.

Uusi ulkoasu tuo WSJ:n uudelle vuosituhannelle. Itse asiasisältö on yhä pääosassa kuten aiemminkin, mutta ulkoasu tukee sisältöä paremmin. Sisältö on helpompi hahmottaa, päivän pääuutiset ovat napakasti esillä etusivulla ja kaiken kaikkiaan sivustoa on mukava käyttää. Jos vielä vapauttausivat isomman osan sisällöstä, niin tämä olisi täydellinen. Nyt moni artikkeli on vielä lukkojen takana vain tilaajien luettavissa.

Wall Street Journal

Puhekupla Comments Off on Wall Street Journalin uudet vaatteet | Viesti

Uusi Suomi testissä

10.10.2007 klo 9.42
Aihe: Internet, Sosiaaliset uutiset

Uusi Suomi

Uusi Suomi aloitti sitten uutisten julkaisun netissä. Kävinkin heti katsomassa miltä uusi uutismedia näyttää ja minkälaista uutta otetta palveluun on saatu.

Ensivaikutelma on positiivinen. Aihevalinnoiltaan Uusi Suomi tuntuu laatumedialta, joka ei kilpaile Iltalehden ja Ilta-Sanomien lööppiuutisten kanssa. Uusi Suomi näyttää pikemminkin kilpailevan samasta lukijakunnasta Kauppalehden ja Taloussanomien kanssa. Tästä voi vielä kehkeytyä varteenotettava media. Uusi Suomi on keskusteleva ja käyttäjät on otettu mukaan kommentoimaan kaikkea. Hyvä!

Etusivulla vähän sisältöä

Sisältöä sivustolla on ymmärrettävistä syistä vielä kevyenpuoleisesti, mutta tilanne toivottavasti korjaantuu jatkossa. Varsinkin Uuden Suomen etusivu tuntuu erittäin köykäiseltä. Pääosa jutuista on piilotettu alaosioiden etusivuille. Tämä vaikeuttaa huomattavasti uutisten löytämistä, sillä satunnainen lukija jaksaa harvoin mennä etusivua pidemmälle jos on vain tullut katsomaan mitä mielenkiintoista palvelusta tänään löytyy.

Nostakaa rohkeasti etusivulle kaikki päivän tärkeimmät jutut, jos saan pyytää, ja mielellään isolla otsikolla, kuvalla ja ingressillä. Pelkät uutisotsikot ovat niin tylsiä.
Jatka lukemista aiheesta: Uusi Suomi testissä

Leikkaamaton video Saddam Husseinin teloituksesta leviää netissä

31.12.2006 klo 12.30
Aihe: Sosiaalinen media, Sosiaaliset uutiset

Kamerapuhelimella kuvattu video Saddam Husseinin teloituksesta leviää internetin videopalveluissa. Video on leikkaamaton ja sisältää virallisesta uutiskuvasta poiketen myös teloituksen ja sen jälkeiset kuvat. On sinänsä yllättävää, että joku paikallaolleista vartijoista on saanut kuvata tapahtuman omalla kamerakännykällään.

Perinteiset mediat eivät ole julkaisseet teloitusta kokonaisuudessaan. Ajalle tyypillistä on se, että käyttäjät itse laittavat levitykseen sellaisia tietoja, kuvia ja videoita, joita ei muuten julkaistaisi. Kun Saddamin sensuroimaton teloitusvideo on kerran julkaistu netissä, on sen leviämistä mahdotonta estää.

Saddam Hussein on tällä hetkellä yksi netin haetuimmista asioista. Esimerkkinä Technoratin top-lista päivän käytetyimmistä hakusanoista:

 1. Saddam
 2. Saddam Hussein
 3. Saddam Video
 4. Saddam Execution Video
 5. Saddam Execution
 6. Miss Nevada
 7. Saddam Hanging Video
 8. Youtube
 9. Dr Who
 10. Saddam Hanging

Leikkaamattoman videon on julkaissut ainakin Google Video, Myzine ja Revver.

Lisäys: Uusimpien tietojen mukaan Irakin viranomaiset tutkivat kuka videon on laittanut levitykseen. Helsingin Sanomilla ja Ilta-Sanomilla on lisätietoja kännykkävideon tapahtumista. Myös Eniron top-listoilla Saddamin teloitus on haetuimpien asioiden joukossa.

Hae lisätietoja Saddamin teloituksesta ja teloitusvideosta

Mitä mieltä olet teloitusvideon levittämisestä netissä?

Kenestä Suomen Digg.com?

6.12.2006 klo 9.00
Aihe: Sosiaaliset uutiset

Matti Lintulahti bongasi uuden Blogispotti.fi-palvelun, joka tahtoo olla suomalainen Digg.com-tyyppinen palvelu, jossa käyttäjät voivat jakaa uutisvinkkejä ja äänestää uutisia. Palvelu perustuu ilmaiseen Pligg-alustaan, jonka kuka tahansa voi helposti pystyttää palvelimelleen.

En ihmettelisi vaikka näitä Digg-tyyppisiä palveluita alkaisi ilmestymään enemmäkin. Toinen vastaavanlainen palvelu on Viidakkorumpu, mutta se näyttää aika kuolleelta. Tuoreimmat lisäykset ovat monen kuukauden takaa. Kerro.fi on kolmas samanlainen palvelu ja sekin perustuu Pligg-alustaan. Jos aktiivisuuden ja ulkoasun perusteella joutuisi ottamaan kantaa, niin arvaisin että näistä Kerro.fi:llä voisi olla muita paremmat mahdollisuudet saada käyttäjiä. Tosin samanlaisia palveluita voi tulla markkinoille vielä useita.

Yhteystiedot

 • Sähköposti
  Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
 • Puhelin
  050-534 1708