Sosiaalinen media

Linkitykset uutisartikkeleissa

13.10.2008 klo 8.48
Aihe: Internet, Sosiaalinen media, Sosiaaliset uutiset

Vierityspalkissa käydään keskustelua siitä, miten uutisartikkeleissa olisi hyvä linkittää uutislähteeseen, jos se on netissä oleva sivu. Moni uutismedia ei vielä linkitä uutislähteisiin kovinkaan aktiivisesti, joten tässä olisi selkeästi parantamisen paikka. Poikkeuksen tekevät usein tekniikkaan painottuvat julkaisut, kuten Digitoday.

Keskustelupalstojen valvonta kuriin

15.5.2007 klo 11.13
Aihe: Sosiaalinen media, Suomi24, Verkkoyhteisöt

Valtionsyyttäjä Mika Illmanin ehdotus keskustelupalstojen pakolliseksi valvonnaksi on herättänyt paljon keskustelua. Taloussanomat on nimennyt esityksen “Lex Kuroseksi” . Taloussanomien mukaan keskustelupalstojen ylläpitäjät tyrmäävät esityksen ja keskustelujen ennakkosensuurin.

Keskustelujen valvojat

Minulle on kuitenkin jäänyt hämäräksi tarkoittiko valtionsyyttäjä valvonnan pakollisuudella juuri ennakkosensuuria. Keskustelujahan useimmiten valvotaan jälkikäteen. Joidenkin sanomalehtien palstoilla on käytössä ennakkovalvonta. Useimmilla keskustelujen ylläpitäjillä on jo käytössään keskustelun valvojat. Suomen suosituimmassa keskustelupalvelussa Suomi24:ssä on jopa satoja vapaaehtoisia valvojia varsinaisen ylläpidon tukena. Käytännössä siis valtionsyyttäjän ehdotus ei tuo mitään uutta. Se tekisi vain pakolliseksi jo vakiintuneen käytännön.

Ongelma syntyy siitä, että jälkikäteen valvotuilla palstoilla ei välttämättä pystytä heti huomaamaan asiatonta lakia rikkovaa viestiä ja poistamaan sitä. Viesti voi olla julkaistuna tunteja, päiviä tai pidempiä ajanjaksoja kunnes valvoja poistaa sen.
Jatka lukemista aiheesta: Keskustelupalstojen valvonta kuriin

Joka neljäs suomalainen Suomi24:n keskusteluissa

27.3.2007 klo 11.08
Aihe: Sosiaalinen media, Suomi24

Suomi24 Keskustelu

YLE kertoo blogi-tutkimuksesta, jonka mediatoimisto MediaComin on tehnyt. Jo neljäsosa suomalaisista käyttää keskustelupalveluista eniten Suomi24:n keskustelua. Melkein 90 prosenttia vastaajista on lukenut keskustelupalstoja tai kommentoinut niihin. Blogien kanssa tekemisissä on ollut 56 prosenttia vastaajista. Yllättävää ei ole se, että sekä keskustelupalstat ja blogit vaikuttavat merkittävästi kuluttajien ostopäätöksiin.

Puhekupla Comments Off on Joka neljäs suomalainen Suomi24:n keskusteluissa | Viesti

Leikkaamaton video Saddam Husseinin teloituksesta leviää netissä

31.12.2006 klo 12.30
Aihe: Sosiaalinen media, Sosiaaliset uutiset

Kamerapuhelimella kuvattu video Saddam Husseinin teloituksesta leviää internetin videopalveluissa. Video on leikkaamaton ja sisältää virallisesta uutiskuvasta poiketen myös teloituksen ja sen jälkeiset kuvat. On sinänsä yllättävää, että joku paikallaolleista vartijoista on saanut kuvata tapahtuman omalla kamerakännykällään.

Perinteiset mediat eivät ole julkaisseet teloitusta kokonaisuudessaan. Ajalle tyypillistä on se, että käyttäjät itse laittavat levitykseen sellaisia tietoja, kuvia ja videoita, joita ei muuten julkaistaisi. Kun Saddamin sensuroimaton teloitusvideo on kerran julkaistu netissä, on sen leviämistä mahdotonta estää.

Saddam Hussein on tällä hetkellä yksi netin haetuimmista asioista. Esimerkkinä Technoratin top-lista päivän käytetyimmistä hakusanoista:

 1. Saddam
 2. Saddam Hussein
 3. Saddam Video
 4. Saddam Execution Video
 5. Saddam Execution
 6. Miss Nevada
 7. Saddam Hanging Video
 8. Youtube
 9. Dr Who
 10. Saddam Hanging

Leikkaamattoman videon on julkaissut ainakin Google Video, Myzine ja Revver.

Lisäys: Uusimpien tietojen mukaan Irakin viranomaiset tutkivat kuka videon on laittanut levitykseen. Helsingin Sanomilla ja Ilta-Sanomilla on lisätietoja kännykkävideon tapahtumista. Myös Eniron top-listoilla Saddamin teloitus on haetuimpien asioiden joukossa.

Hae lisätietoja Saddamin teloituksesta ja teloitusvideosta

Mitä mieltä olet teloitusvideon levittämisestä netissä?

Uusi verkkoyhteisö Trig.com

Trig.com:n etusivu
Ruotsissa on tekeillä uuden sukupolven verkkoyhteisö Trig.com. Yhteisö tulee pyörimään musiikin, muodin ja elokuvien ympärillä ja se suuntautuu amerikkalaiselle ja brittiläiselle yleisölle. Ruotsin suurimman verkkoyhteisön Lunarstormin entinen toimitusjohtaja Hans Eriksson on mukana vetämässä panostusta. Yhteisöön voi jo ilmoittautua, jolloin sinne saa kutsun. Palvelu aukeaa varsinaisesti helmikuussa 2007.

Via Emerge

Yhteystiedot

 • Sähköposti
  Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
 • Puhelin
  050-534 1708