Markkinointi

Lamaantuuko verkkomainonta?

13.10.2008 klo 9.00
Aihe: Internet, Jemino, Markkinointi

Nyt kun taloudessa on alkamassa huonommat ajat, niin on syytä kysyä, tuleeko tällä olemaan vaikutusta myös verkkomainontaan ja minkälaisia vaikutukset voisivat olla. Verkkomainonta ei vielä ole kokenut varsinaista laskusuhdannetta. Vuosituhannen vaihteessa ollut dotcom-romahdus romahdutti verkkomainonnan, mutta silloin verkossa mainostivat lähinnä elinkelvottomat dotcom-yritykset. Nyt verkko on kasvanut siihen pisteeseen, että verkkomainontakin alkaa olla riippuvainen talouden normaalista suhdannevaihtelusta.

Verkkomainonta on Suomessa kasvanut kovaa vauhtia jo useita vuosia. Kasvu ei voi jatkua loputtomiin ja uskonkin että tulossa oleva taantuma vaikuttaa myös suoraan verkkomainontaan. En kuitenkaan usko että verkkomainonta tulisi jälleen romahtamaan. Uskon pikemminkin siihen, että verkkomainonnan kasvu tulee hiipumaan ja mahdollisesti jopa pysähtymään taantuman syvyydestä riippuen. Verkko tulee todennäköisesti myös taantumassa viemään markkinaosuuksia perinteisiltä medioilta. Erityisen vahvasti uskon hakukonemainonnan kasvuun myös heikkoina aikoina. Se on edullista, tehokasta ja sillä voidaan monen mainostajan osalta suoraan kasvattaa myyntiä.

Puhekupla Comments Off on Lamaantuuko verkkomainonta? | Viesti

AOL ostamassa Tradedoublerin

15.1.2007 klo 10.30
Aihe: Markkinointi

AOL on tarjonnut 695 miljoonaa euroa (900 miljoonaa USD) ruotsalaisen Tradedoublerin osakkeista. Vuonna 1999 perustettu Tradedoubler on yksi Euroopan suurimmista tulospohjaista markkinointia tarjoavista mainosverkoista. Suomessa Tradedoublerin toiminta on saanut uutta vauhtia 2006 lähtien kun verkoston käyttäjiksi on tullut paljon uusia mainostajia. AOL omistaa myös tulospohjaista mainontaa myyvän Advertising.com-mainosverkoston. Advertising.com avasi toimiston Suomessa 2006. Kaupan avulla AOL vahvistaisi merkittävästi asemiaan tulospohjaisen markkinoinnin myyjänä.

Puhekupla Comments Off on AOL ostamassa Tradedoublerin | Viesti

Murskaako Google sanomalehdet?

14.12.2006 klo 12.05
Aihe: Google, Markkinointi


Tässä mielenkiintoinen keskustelu sanomalehtien, Googlen ja mainonnan tulevaisuudesta.

Puhekupla Comments Off on Murskaako Google sanomalehdet? | Viesti

TradeDoubler kasvaa Suomessa

12.12.2006 klo 0.01
Aihe: Markkinointi

TradeDoubler kasvattaa Suomen organisaatiotaan rekrytoimalla neljä uutta henkilöä. Rekrytoitavien joukossa on myyntipäällikkö, asiakaspäällikköjä ja kampanjapäällikkö. TradeDoubler näyttää saaneen runsaasti uusia asiakkaita vuoden 2006 aikana. Aktiivisten kampanjoiden määrä on kasvanut merkittävästi.

Tällä hetkellä panostukset tulospohjaiseen mainontaan kasvavat Suomessa nopeammin kuin internetmainonta yleensä. Mainostajat ovat huomanneet tulospohjaisen mainonnan edut. Markkinaa kasvattaa kansainvälisten toimijoiden aktivoituminen Suomessa. Suurin toimija on Google, joka on perustanut oman toimiston. Suomeen ovat myös vuoden aikana rantautuneet amerikkalainen Advertising.com ja sähköpostimainontaa tulospohjaisesti myyvä ja ranskalaisomistuksessa oleva Retail Internet.

Google tarjoaa www-sivuja yrityksille

7.12.2006 klo 20.09
Aihe: Google, Markkinointi

Google lähtee tarjoamaan www-sivujen ylläpitoa AdWords-mainostajille. Yritys saa maksuttoman sivun Googlelta jos yritys ostaa sponsoroituja linkkejä Googlelta. Hosted business pages -palvelu on tarkoitettu pääasiassa mainostajille, joilla ei vielä ole omaa kotisivua. Palvelun konsepti tulee aika lähelle infosivuja, joita Suomessa myydään yrityshakemistoihin.

Puhekupla Comments Off on Google tarjoaa www-sivuja yrityksille | Viesti

Yhteystiedot

  • Sähköposti
    Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
  • Puhelin
    050-534 1708