Starttis.fi kokoaa suositut nettipalvelut yhdelle sivulle

9.9.2007 klo 20.32
Aihe: Hakukoneet, Jemino, Starttis

Starttis

Yritykseni Jemino on avannut Starttis.fi:n, joka on uusi aloitussivu ja navigointityökalu. Starttis sisältää linkit tärkeimpiin internetpalveluihin Suomessa ja maailmalla. Palvelu helpottaa netin käyttöä kokoamalla kunkin aihepiirin suosituimmat nettipalvelut yhdelle sivulle.

Tavoiteenamme on että Starttiksen käyttäjä löytää haluamansa sivuston mahdollisimman nopeasti 2–3 klikkauksella. Emme yritä pitkittää käyttäjän vierailua palvelussa, kuten monet isot sivustot tekevät. Mitä vähemmän aikaa käyttäjä viettää Starttiksessa, sitä paremmin palvelu toimii.

Linkkioppas vs. Google

Aiemmin linkkioppaat yrittivät olla mahdollisimman kattavia sisältäen kaikki mahdolliset sivustot eri kategorioihin luokiteltuina. Tällaiset linkkioppaat ovat menettäneet merkityksensä. Ne ovat tuomittuja epäonnistumaan kilpailussa Googlea ja muita automaattisesti koottuja hakukoneita vastaan. Google tulee aina olemaan kattavampi ja tuoreempi.

Linkkioppaat, jotka sen sijaan on rakennettu päivittäisiksi aloitussivuiksi ovat menestyneet hyvin. Alankomaissa, Tanskassa ja Norjassa tällaiset aloitussivut ovat erittäin suosittuja. Suomessa täysin vastaavalla konseptilla toimivaa riippumatonta aloitussivua ei ole ollut, joten arvelimme että täälläkin voisi olla tilausta Starttiksen tapaiselle aloitussivulle.

Monet käyttävät hakukoneita, kuten Googlea aloitussivunaan. Hakukoneista ei kuitenkaan aina löydy kovin helposti parhaita sivuja tietystä aiheesta. Jos käytät samoja palveluita päivittäin, on navigointi nopeampaa kun linkit löytyvät yhdeltä sivulta. Toisin kuin selaimen suosikit, ovat Starttiksen linkit käytössäsi koko ajan olit sitten kotikoneella, töissä tai matkoilla.

Käsin poimitut linkit

Palvelun pohjana on omassa käytössäni ollut linkkioppaani Supersök, jonka olen havainnut käteväksi päivittäiseksi apuvälineeksi. Kehittelytyön tuloksena on linkkioppaan paranneltu versio Starttis.

Kaikki linkit on käsin poimittu ja tarkoin valittu. Tällä hetkellä palvelusta löytyy runsaat 2000 linkkiä ja määrää on tarkoitus kasvattaa merkittävästi tulevan vuoden aikana. Starttis ei kilpaile Googlen ja muiden hakukoneiden kanssa linkkien määrässä, vaan laadussa. Linkin suosio ja hyödyllisyys suomalaisille käyttäjille ovat tärkeimpiä arviointiperusteita kun valitsemme palveluun uusia linkkejä.

Tämä on jo neljäs linkkihakemisto, jonka kehittämisessä olen mukana. Ensimmäinen hakemisto oli Suomi24:n edeltäjässä Sirkus.com:ssa, johon rakensimme kattavan linkkioppaan. Myöhemmin kehitimme linkkioppaita Evreka- ja Haku.net -hakupalveluihin ja kehitimme uuden linkkihakemiston Suomi24:ään. Nykyään se on osa Eniro.fi:tä. Kaikissa näissä hakemistoissa oli omat hyvät ja huonot puolensa, jotka olemme huomioineet Starttiksessa.

Täydellinen linkkiopas?

Starttiksessa pääsin tekemään omasta mielestäni mahdollisimman täydellistä linkkiopasta. Halusin tehdä palvelun, joka täyttäisi seuraavat kriteerit:

 • Käyttäisin sitä itsekin
 • Sisältää kaikki tärkeimmät linkit
 • Latautuu nopeasti
 • On helppokäyttöinen
 • Sivut eivät ole täpötäynnä mainoksia
 • Toimii eri selaimilla ja käyttöjärjestelmillä
 • Toimii kännykässä
 • On saatavilla sekä suomeksi, että ruotsiksi

Ensimmäinen kriteeri on mielestäni hyvin tärkeä. Ellei itse ole valmis käyttämään palvelua, jonka on kehittänyt, niin palvelussa on jotain vialla. Tämä kriteeri on siis ainakin täyttynyt, sillä käytän Starttista joka päivä.

Tarkoin testattu

Starttiksen kehityksessä on erityisesti kiinnitetty huomiota sivujen vikkelään latautumiseen. Palvelu on nopea myös hitailla nettiyhteyksillä ja kännykällä käytettäessä. Olemme myös testanneet palvelua paljon eri selaimilla ja eri käyttöjärjestelmillä. Usein isoja kaupallisia palveluita ei testatata yhtä kattavasti kuin Starttista, vaan tyydytään siihen että palvelu toimii Windowsin Internet Explorerissa ja Firefoxissa. Me olemme lisäksi testanneet palvelun toimivuuden Macillä, Linuxilla, Operalla, Safarilla, Konquerorilla, Epiphanylla ja suosituimpien selainten vanhemmilla versioilla.

Miten hyvin olemme onnistuneet Starttiksen kehittämisessä? Laita kommenttia tulemaan.

Jos Starttis on mielestäsi kätevä palvelu, niin muistathan kertoa siitä myöskin ystävillesi.

6 responses to “Starttis.fi kokoaa suositut nettipalvelut yhdelle sivulle”

 1. Zache says:

  Öh, teitte sitten web1.0:aa. Ensimmäinen ajatus mikä tuli mieleen oli, että missä login nappi jolla pääsee personoimaan sen etusivun jota ei sitten löytynytkään.

  Tuollaisella etusivulinkkihakemistolla voisi periaatteessa käyttöä, jos siinä voisi (esim. blogilistan suosikit listan tapaan) täpätä näkyviin pelkästään itselleen olennaisimmat jutut, muuten tuo jää vain tuollaiseksi sillisaalitiksi, jota käyttää ainoastaan silloin jos jotain pitää etsiä. Tällöin google taitaa viedä voiton.

 2. nicklas says:

  Palvelussa ei tällä hetkellä ole personointimahdollisuutta, mutta kyllä sitä mietittiin. Päätimme, että se ei tässä vaiheessa ole palvelussa kuitenkaan vielä tarpeen.

  Kaikki käyttäjät eivät halua rakentaa omaa linkkiopasta, rekisteröityä ja personoida, vaikka web 2.0:sta puhutaan erittäin paljon ja lähes jokainen uusi nettipalvelu tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden tehdä sisältöä.

  Olen huomannut, että monet haluavat valmiin ja vaivattoman listan suosituimpiin palveluihin. Starttis tarjoaa juuri tätä.

 3. PA says:

  Hieman vaikeaa nähdä, miksi käyttäisin tätä, kun Netvibes ja iGoogle ovat olemassa (suomeksi kumpikin). Miksi haluaisin klikata linkkejä, kun voisin syötteiden avulla lukea suoraan uutisia? Puhumattakaan siitä, etten ole vähääkään kiinnostunut linkeistä pankkeihin, joita en käytä jne.

  Onnea matkaan yhtä kaikki.

 4. HR says:

  Tarkoitus ei ole olla kyyninen vakka siltä saattaa kuulostaa. Tässä kuitenkin muutama kyseenalaistaminen lähtökohtiin:

  “Sisältää kaikki tärkeimmät linkit”
  Kenelle tärkeimmät linkit? Personointi tuo aika suuren avun tähän kysymykseen. Tuskimpa kukaan tarvitsee starttiksen tarjoamaa 10 webmail linkkiä. Todennäköisemmin yksi noista osuu oikeaan ja tällöin 9 on vain häiritsemässä. Sama koskee verkkopankkeja. Jos yhdeltä sivulta käytät kolmea linkkiä sadasta voidaan kyseenalaistaa, onko palvelu helppokäyttöinen (tai selkeä).

  “Käyttäisin sitä itsekin”
  -Käytätkö?

 5. HR says:

  “Aiemmin linkkioppaat yrittivät olla mahdollisimman kattavia sisältäen kaikki mahdolliset sivustot eri kategorioihin luokiteltuina.”

  “Tällä hetkellä palvelusta löytyy runsaat 2000 linkkiä ja määrää on tarkoitus kasvattaa merkittävästi tulevan vuoden aikana.”

  Missä menee raja, ettei starttiksesta tule kuin aiemmat linkkioppaat?

 6. Internetinihmettelijä says:

  Ihan kätevän oloinen palvelu. Tällaisia palveluitahan on olemassa toki monia, mutta varmasti mukaan vielä mahtuu, varsinkin kun vaikuttaa ihan käytettävältä palvelulta.

  Yksi palvelu, johon itse törmäsin, ja joka täytti mun tarpeeni yksinkertaisuudellaan on http://www.makuhaku.fi -palvelu.

  Positiivista, että uudenlaisia palveluita syntyy!!


Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti

28.8.2013 klo 21.32
Aihe: Jemino

Omalla yritykselläni on uusi päätoimiala. Rakennuttajapalvelu Jemino Oy – Lohja, tarjoaa rakennuttamiseen liittyviä palveluita julkisella ja yksityisellä sektorilla. Jeminon rakennuttajakonsultti toimii rakennusprojektien johtotehtävissä ja hoitaa työmaavalvontaa. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla ja läntisellä Uudellamaalla. Olemme usein mukana peruskorjaushankkeissa, mutta hoidamme myös uudisrakennuskohteita.

Puhekupla Comments Off on Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti | Viesti

Byggherretjänst Jemino startade

28.8.2013 klo 21.30
Aihe: Jemino

Mitt eget företag har börjat på byggbranschen. Byggherretjänst Jemino Ab i Raseborg, erbjuder byggherretjänster för både den offentliga och den privata sektorn. Jeminos byggherrekonsult leder och övervakar små och stora byggprojekt. Företagets verksamhetsområde omfattar Helsingfors och västra Nyland. Vi är ofta med i renoveringsprojekt, men tar också hand om nybyggen.

Puhekupla Comments Off on Byggherretjänst Jemino startade | Viesti

Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset

22.10.2008 klo 9.08
Aihe: Hakukoneet

Kauppalehden uudesta yritystietopalvelusta löytyy myös yritysten rekisteröimät suomalaiset verkkotunnukset. Toiminnon avulla yritys voi katsoa mitä verkkotunnuksia kilpailija on rekisteröinyt ja onko yritykseltä tulossa uusia tuotelanseerauksia. Yritystietoalvelu on merkittävä lanseeraus Kauppalehdelle. Palvelu avattiin 15. syyskuuta ja sillä on jo noin 50 000 eri kävijää viikossa. Kauppalehden tavoitteena on kasvattaa kävijämäärää vielä paljon korkeammalle. Perinteisillä ammattilaisille suunnatuilla […]

Isompia kuvia uutissivuille

13.10.2008 klo 10.06
Aihe: Internet

Suomalaisilla uutissivustoilla valokuvien käyttö on pitkään ollut taka-alalla. Viime aikoina kuvien lukumäärä on ilahduttavasti runsastunut, mutta usein kuvat ovat kuitenkin pienikokoisia. Koska suomalaisilla sivustoilla ryhdytään rohkeasti käyttämään isoja kuvia? Olen jo useita vuosia ihaillut norjalaisen Dagbladet-uutissivuston kuvankäyttöä. Jo etusivulla pääjutun kuva on totuttua huomattavasti isompi ja varsinaisella artikkelisivulla kuva lävähtää esille melkein koko ruudun kokoisena […]

Starttiksen suosituimmat linkit

13.10.2008 klo 9.07
Aihe: Starttis

Katselin Starttiksen tilastoja ja erityisesti sivuston suosituimpia linkkejä. Niissä painottuvat erityisesti uutissivustot ja sähköpostipalvelut. Se ei sinänsä ole yllättävää, sillä kuuluvathan tämäntyyppiset palvelut netin käytetyimpiin. Starttiksen 20 suosituinta linkkiä viikolla 41 Ilta-Sanomat Iltalehti Ampparit Suomi24 Keskustelu Facebook Telkku Helsingin Sanomat Gmail Hotmail MTV3:n uutiset Luukku Suomi24 Posti YouTube YLE:n uutiset IRC-Galleria Osuuspankki Kauppalehti Ilmatieteen laitos […]

Yhteystiedot

 • Sähköposti
  Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
 • Puhelin
  050-534 1708