Uusi Suomi testissä

10.10.2007 klo 9.42
Aihe: Internet, Sosiaaliset uutiset

Uusi Suomi

Uusi Suomi aloitti sitten uutisten julkaisun netissä. Kävinkin heti katsomassa miltä uusi uutismedia näyttää ja minkälaista uutta otetta palveluun on saatu.

Ensivaikutelma on positiivinen. Aihevalinnoiltaan Uusi Suomi tuntuu laatumedialta, joka ei kilpaile Iltalehden ja Ilta-Sanomien lööppiuutisten kanssa. Uusi Suomi näyttää pikemminkin kilpailevan samasta lukijakunnasta Kauppalehden ja Taloussanomien kanssa. Tästä voi vielä kehkeytyä varteenotettava media. Uusi Suomi on keskusteleva ja käyttäjät on otettu mukaan kommentoimaan kaikkea. Hyvä!

Etusivulla vähän sisältöä

Sisältöä sivustolla on ymmärrettävistä syistä vielä kevyenpuoleisesti, mutta tilanne toivottavasti korjaantuu jatkossa. Varsinkin Uuden Suomen etusivu tuntuu erittäin köykäiseltä. Pääosa jutuista on piilotettu alaosioiden etusivuille. Tämä vaikeuttaa huomattavasti uutisten löytämistä, sillä satunnainen lukija jaksaa harvoin mennä etusivua pidemmälle jos on vain tullut katsomaan mitä mielenkiintoista palvelusta tänään löytyy.

Nostakaa rohkeasti etusivulle kaikki päivän tärkeimmät jutut, jos saan pyytää, ja mielellään isolla otsikolla, kuvalla ja ingressillä. Pelkät uutisotsikot ovat niin tylsiä.

Myös uutisartikkeleiden alla olisi hyvä näyttää päivän tärkeimmät jutut kuten etusivulla, kuvineen ja ingresseineen. Silloin lukemista on helppo jatkaa seuraavalla aiheella. Nyt uutiset ovat pelkkiä otsikoita artikkelisivun yläosassa ja ne jäävät helposti huomiotta kun sivua vierittää alaspäin.

Menetetty hakukoneliikenne

Uuden Suomen uutisarkisto on auki vain rekisteröityneille ja sisäänkirjautuneille käyttäjille. Epäselväksi jää joutuvatko kaikki uutiset arkistoon tietyn ajan sisällä, vai koskeeko tämä vain STT:n uutisia.

Rekisteröinnin vaatiminen arkiston käyttämiseksi johtaa siihen, että harva tulee sitä käyttämään. Erityisesti menetetään merkittävä osa sivuston potentiaalisesta käyttäjäkunnasta, sillä hakukoneet eivät löydä suljetussa arkistossa olevia artikkeleita. Uusi Suomi voisi hakukoneiden kautta saada jopa yli puolet kävijöistään, mutta nyt tämä tilaisuus menetetään.

Puutteistaan huolimatta Uusi Suomi vaikuttaa lupaavalta. Toivotan onnea ja menestystä julkaisulle.

2 responses to “Uusi Suomi testissä”

  1. Internal Server Erroreita tulee nyt vastaan Uuden Suomen sivuilla kovin tiuhaan tahtiin. Toivottavasti tämä on vain uutuudenkarheutta eikä teknisessä toteutuksessa ole jotain pahemmin vialla.

  2. Ihan hyvä siitä on tullut, kyllä se siitä.


Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti

28.8.2013 klo 21.32
Aihe: Jemino

Omalla yritykselläni on uusi päätoimiala. Rakennuttajapalvelu Jemino Oy – Lohja, tarjoaa rakennuttamiseen liittyviä palveluita julkisella ja yksityisellä sektorilla. Jeminon rakennuttajakonsultti toimii rakennusprojektien johtotehtävissä ja hoitaa työmaavalvontaa. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla ja läntisellä Uudellamaalla. Olemme usein mukana peruskorjaushankkeissa, mutta hoidamme myös uudisrakennuskohteita.

Puhekupla Comments Off on Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti | Viesti

Byggherretjänst Jemino startade

28.8.2013 klo 21.30
Aihe: Jemino

Mitt eget företag har börjat på byggbranschen. Byggherretjänst Jemino Ab i Raseborg, erbjuder byggherretjänster för både den offentliga och den privata sektorn. Jeminos byggherrekonsult leder och övervakar små och stora byggprojekt. Företagets verksamhetsområde omfattar Helsingfors och västra Nyland. Vi är ofta med i renoveringsprojekt, men tar också hand om nybyggen.

Puhekupla Comments Off on Byggherretjänst Jemino startade | Viesti

Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset

22.10.2008 klo 9.08
Aihe: Hakukoneet

Kauppalehden uudesta yritystietopalvelusta löytyy myös yritysten rekisteröimät suomalaiset verkkotunnukset. Toiminnon avulla yritys voi katsoa mitä verkkotunnuksia kilpailija on rekisteröinyt ja onko yritykseltä tulossa uusia tuotelanseerauksia. Yritystietoalvelu on merkittävä lanseeraus Kauppalehdelle. Palvelu avattiin 15. syyskuuta ja sillä on jo noin 50 000 eri kävijää viikossa. Kauppalehden tavoitteena on kasvattaa kävijämäärää vielä paljon korkeammalle. Perinteisillä ammattilaisille suunnatuilla […]

Isompia kuvia uutissivuille

13.10.2008 klo 10.06
Aihe: Internet

Suomalaisilla uutissivustoilla valokuvien käyttö on pitkään ollut taka-alalla. Viime aikoina kuvien lukumäärä on ilahduttavasti runsastunut, mutta usein kuvat ovat kuitenkin pienikokoisia. Koska suomalaisilla sivustoilla ryhdytään rohkeasti käyttämään isoja kuvia? Olen jo useita vuosia ihaillut norjalaisen Dagbladet-uutissivuston kuvankäyttöä. Jo etusivulla pääjutun kuva on totuttua huomattavasti isompi ja varsinaisella artikkelisivulla kuva lävähtää esille melkein koko ruudun kokoisena […]

Starttiksen suosituimmat linkit

13.10.2008 klo 9.07
Aihe: Starttis

Katselin Starttiksen tilastoja ja erityisesti sivuston suosituimpia linkkejä. Niissä painottuvat erityisesti uutissivustot ja sähköpostipalvelut. Se ei sinänsä ole yllättävää, sillä kuuluvathan tämäntyyppiset palvelut netin käytetyimpiin. Starttiksen 20 suosituinta linkkiä viikolla 41 Ilta-Sanomat Iltalehti Ampparit Suomi24 Keskustelu Facebook Telkku Helsingin Sanomat Gmail Hotmail MTV3:n uutiset Luukku Suomi24 Posti YouTube YLE:n uutiset IRC-Galleria Osuuspankki Kauppalehti Ilmatieteen laitos […]

Yhteystiedot

  • Sähköposti
    Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
  • Puhelin
    050-534 1708