Leikkaamaton video Saddam Husseinin teloituksesta leviää netissä

31.12.2006 klo 12.30
Aihe: Sosiaalinen media, Sosiaaliset uutiset

Kamerapuhelimella kuvattu video Saddam Husseinin teloituksesta leviää internetin videopalveluissa. Video on leikkaamaton ja sisältää virallisesta uutiskuvasta poiketen myös teloituksen ja sen jälkeiset kuvat. On sinänsä yllättävää, että joku paikallaolleista vartijoista on saanut kuvata tapahtuman omalla kamerakännykällään.

Perinteiset mediat eivät ole julkaisseet teloitusta kokonaisuudessaan. Ajalle tyypillistä on se, että käyttäjät itse laittavat levitykseen sellaisia tietoja, kuvia ja videoita, joita ei muuten julkaistaisi. Kun Saddamin sensuroimaton teloitusvideo on kerran julkaistu netissä, on sen leviämistä mahdotonta estää.

Saddam Hussein on tällä hetkellä yksi netin haetuimmista asioista. Esimerkkinä Technoratin top-lista päivän käytetyimmistä hakusanoista:

 1. Saddam
 2. Saddam Hussein
 3. Saddam Video
 4. Saddam Execution Video
 5. Saddam Execution
 6. Miss Nevada
 7. Saddam Hanging Video
 8. Youtube
 9. Dr Who
 10. Saddam Hanging

Leikkaamattoman videon on julkaissut ainakin Google Video, Myzine ja Revver.

Lisäys: Uusimpien tietojen mukaan Irakin viranomaiset tutkivat kuka videon on laittanut levitykseen. Helsingin Sanomilla ja Ilta-Sanomilla on lisätietoja kännykkävideon tapahtumista. Myös Eniron top-listoilla Saddamin teloitus on haetuimpien asioiden joukossa.

Hae lisätietoja Saddamin teloituksesta ja teloitusvideosta

Mitä mieltä olet teloitusvideon levittämisestä netissä?

4 responses to “Leikkaamaton video Saddam Husseinin teloituksesta leviää netissä”

 1. Pentti Salo says:

  Videon näyttäminen on mielestäni OK, kun muistetaan miten tv:ssä on näytetty hänen tapattamiaan irakilaisia. Jos kerran tapettuja voi näyttää, niin miksi ei myös tappajaa itseään?

 2. risto reipas says:

  Videon näyttö erittäin hyvä! Tuomio oli oikea,mutta käytääntöönpano järkyttävä!! Hienovaraisemmin olisi pitänyt toimia..niin ja mielummin olisin nähnyt vielä bushin rinnalla roikkumassa..toinen yhtä paha.

 3. Am says:

  Hyvä, että video pääsi julkisuuteen. Vastustan kuolemantuomiota ja tapa millä tämä toteutettiin oli järkyttävä. Koko oikeudenkäynti oli voittajan oikeutta eikä missään suhteessa täytä hyvän oikeuden tunnusmerkkejä.
  Tämän tuomioistuimen epäsuora puheenjohtaja oli Bush ja hänen tahtonsa toteutui tässä oikeudenkäynnissä täysin. Toivon henkilökohtaisesti näkeväni Bushin jonain päivänä vielä Haagin tuomioistuimessa vastaamassa sotarikoksistaan.

 4. Murmeli says:

  se iha nriippuu teloitus videosta esim shaddam husseinin teloitus video saa levitä koska hän tapatti monta siviiliä


Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti

28.8.2013 klo 21.32
Aihe: Jemino

Omalla yritykselläni on uusi päätoimiala. Rakennuttajapalvelu Jemino Oy – Lohja, tarjoaa rakennuttamiseen liittyviä palveluita julkisella ja yksityisellä sektorilla. Jeminon rakennuttajakonsultti toimii rakennusprojektien johtotehtävissä ja hoitaa työmaavalvontaa. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla ja läntisellä Uudellamaalla. Olemme usein mukana peruskorjaushankkeissa, mutta hoidamme myös uudisrakennuskohteita.

Puhekupla Comments Off on Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti | Viesti

Byggherretjänst Jemino startade

28.8.2013 klo 21.30
Aihe: Jemino

Mitt eget företag har börjat på byggbranschen. Byggherretjänst Jemino Ab i Raseborg, erbjuder byggherretjänster för både den offentliga och den privata sektorn. Jeminos byggherrekonsult leder och övervakar små och stora byggprojekt. Företagets verksamhetsområde omfattar Helsingfors och västra Nyland. Vi är ofta med i renoveringsprojekt, men tar också hand om nybyggen.

Puhekupla Comments Off on Byggherretjänst Jemino startade | Viesti

Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset

22.10.2008 klo 9.08
Aihe: Hakukoneet

Kauppalehden uudesta yritystietopalvelusta löytyy myös yritysten rekisteröimät suomalaiset verkkotunnukset. Toiminnon avulla yritys voi katsoa mitä verkkotunnuksia kilpailija on rekisteröinyt ja onko yritykseltä tulossa uusia tuotelanseerauksia. Yritystietoalvelu on merkittävä lanseeraus Kauppalehdelle. Palvelu avattiin 15. syyskuuta ja sillä on jo noin 50 000 eri kävijää viikossa. Kauppalehden tavoitteena on kasvattaa kävijämäärää vielä paljon korkeammalle. Perinteisillä ammattilaisille suunnatuilla […]

Isompia kuvia uutissivuille

13.10.2008 klo 10.06
Aihe: Internet

Suomalaisilla uutissivustoilla valokuvien käyttö on pitkään ollut taka-alalla. Viime aikoina kuvien lukumäärä on ilahduttavasti runsastunut, mutta usein kuvat ovat kuitenkin pienikokoisia. Koska suomalaisilla sivustoilla ryhdytään rohkeasti käyttämään isoja kuvia? Olen jo useita vuosia ihaillut norjalaisen Dagbladet-uutissivuston kuvankäyttöä. Jo etusivulla pääjutun kuva on totuttua huomattavasti isompi ja varsinaisella artikkelisivulla kuva lävähtää esille melkein koko ruudun kokoisena […]

Starttiksen suosituimmat linkit

13.10.2008 klo 9.07
Aihe: Starttis

Katselin Starttiksen tilastoja ja erityisesti sivuston suosituimpia linkkejä. Niissä painottuvat erityisesti uutissivustot ja sähköpostipalvelut. Se ei sinänsä ole yllättävää, sillä kuuluvathan tämäntyyppiset palvelut netin käytetyimpiin. Starttiksen 20 suosituinta linkkiä viikolla 41 Ilta-Sanomat Iltalehti Ampparit Suomi24 Keskustelu Facebook Telkku Helsingin Sanomat Gmail Hotmail MTV3:n uutiset Luukku Suomi24 Posti YouTube YLE:n uutiset IRC-Galleria Osuuspankki Kauppalehti Ilmatieteen laitos […]

Yhteystiedot

 • Sähköposti
  Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
 • Puhelin
  050-534 1708