Aikakauslehtien verkkopalvelut puutteellisia

6.12.2006 klo 9.01
Aihe: Sosiaalinen media, Verkkoyhteisöt

Ruotsin aikakauslehtien verkkopalveluissa hyödynnetään heikosti verkon uusia mahdollisuuksia verrattuna vastaaviin amerikkalaispalveluihin kirjoittaa Olle Lidbom. Vain 13 prosenttia ruotsalaisista aikakauslehdistä ylläpitää blogia ja vaivaiset viisi prosenttia tarjoaa RSS-syötteitä. Vain keskustelupalstat ovat yleistyneet ja niitä tarjoaa 36 prosenttia aikakauslehdistä.

Tilanne ei taida olla juuri parempi Suomessa. Aikakauslehtien ongelmana on se, että verkkopalvelun pelätään kannibalisoivan painettua lehteä. Miksi tilata painettu lehti jos sisällön saa ilmaiseksi netistä? Tätä kysymystä on pohdittu jo vuosia. Verkkopalveluiden kävijämäärät ovat usein niin pieniä, että niitä on vaikea kaupallistaa. Kun lähes koko liikevaihto tulee yhä painetusta lehdestä, niin on vaikea lähteä kyseenalaistamaan jo kymmeniä vuosia toiminutta liiketoimintamallia.


Erikoistuneet aikakauslehdet ovat perinteisesti koonnet yhteen lukijoita, joita yhdistää jokin asia, esimerkiksi harrastus. Lehdet ovat kuitenkin menettämässä tämän roolin ja yhteisöllisyys on siirtynyt nettiin. Erikoistuneet pienen kohderyhmän verkkoyhteisöt ovat keskustelupalstojen ja blogien avulla yhä enemmän saaneet yhteisöjä yhteen kokoavan roolin. Verkkoyhteisöissä lukijat ja käyttäjät voivat kohdata toisensa suoraan ja yhteisöllisyydestä tulee paljon lehteä intensiivisempi kokemus.

Suomalaisten aikakauslehtien on korkea aika tehdä asialle jotain. Useimmissa mediataloissa mietitään varmaan kovasti verkkostrategiaa ja internetin suhdetta painettuun mediaan. Varmaa on se, että jos aikakauslehdet eivät aktivoidu netissä, niin erikoistuneet verkkoyhteisöt vievät lehtien kohdeyleisön ja mainosrahat netissä.

Comments are closed.


Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti

28.8.2013 klo 21.32
Aihe: Jemino

Omalla yritykselläni on uusi päätoimiala. Rakennuttajapalvelu Jemino Oy – Lohja, tarjoaa rakennuttamiseen liittyviä palveluita julkisella ja yksityisellä sektorilla. Jeminon rakennuttajakonsultti toimii rakennusprojektien johtotehtävissä ja hoitaa työmaavalvontaa. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla ja läntisellä Uudellamaalla. Olemme usein mukana peruskorjaushankkeissa, mutta hoidamme myös uudisrakennuskohteita.

Puhekupla Comments Off on Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti | Viesti

Byggherretjänst Jemino startade

28.8.2013 klo 21.30
Aihe: Jemino

Mitt eget företag har börjat på byggbranschen. Byggherretjänst Jemino Ab i Raseborg, erbjuder byggherretjänster för både den offentliga och den privata sektorn. Jeminos byggherrekonsult leder och övervakar små och stora byggprojekt. Företagets verksamhetsområde omfattar Helsingfors och västra Nyland. Vi är ofta med i renoveringsprojekt, men tar också hand om nybyggen.

Puhekupla Comments Off on Byggherretjänst Jemino startade | Viesti

Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset

22.10.2008 klo 9.08
Aihe: Hakukoneet

Kauppalehden uudesta yritystietopalvelusta löytyy myös yritysten rekisteröimät suomalaiset verkkotunnukset. Toiminnon avulla yritys voi katsoa mitä verkkotunnuksia kilpailija on rekisteröinyt ja onko yritykseltä tulossa uusia tuotelanseerauksia. Yritystietoalvelu on merkittävä lanseeraus Kauppalehdelle. Palvelu avattiin 15. syyskuuta ja sillä on jo noin 50 000 eri kävijää viikossa. Kauppalehden tavoitteena on kasvattaa kävijämäärää vielä paljon korkeammalle. Perinteisillä ammattilaisille suunnatuilla […]

Isompia kuvia uutissivuille

13.10.2008 klo 10.06
Aihe: Internet

Suomalaisilla uutissivustoilla valokuvien käyttö on pitkään ollut taka-alalla. Viime aikoina kuvien lukumäärä on ilahduttavasti runsastunut, mutta usein kuvat ovat kuitenkin pienikokoisia. Koska suomalaisilla sivustoilla ryhdytään rohkeasti käyttämään isoja kuvia? Olen jo useita vuosia ihaillut norjalaisen Dagbladet-uutissivuston kuvankäyttöä. Jo etusivulla pääjutun kuva on totuttua huomattavasti isompi ja varsinaisella artikkelisivulla kuva lävähtää esille melkein koko ruudun kokoisena […]

Starttiksen suosituimmat linkit

13.10.2008 klo 9.07
Aihe: Starttis

Katselin Starttiksen tilastoja ja erityisesti sivuston suosituimpia linkkejä. Niissä painottuvat erityisesti uutissivustot ja sähköpostipalvelut. Se ei sinänsä ole yllättävää, sillä kuuluvathan tämäntyyppiset palvelut netin käytetyimpiin. Starttiksen 20 suosituinta linkkiä viikolla 41 Ilta-Sanomat Iltalehti Ampparit Suomi24 Keskustelu Facebook Telkku Helsingin Sanomat Gmail Hotmail MTV3:n uutiset Luukku Suomi24 Posti YouTube YLE:n uutiset IRC-Galleria Osuuspankki Kauppalehti Ilmatieteen laitos […]

Yhteystiedot

  • Sähköposti
    Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
  • Puhelin
    050-534 1708