Microsoftin päätös sulkea MSN:n chatit

24.9.2003 klo 0.00
Aihe: MSN

Microsoftin ilmoitus sulkea MSN:n chatit puhuttaa. Virallisena syynä on chateissä esiintyvät väärinkäytökset ja pedofilia. Monet kuitenkin epäilevät että taustalla on taloudelliset syyt, kirjoittaa Silicon.com. Suomalaisetkin mediat ovat tarttuneet aiheeseen ja Suomi24:äänkin tuli tänään haastattelupyyntöjä. Nelosen talousuutisissa olikin jo aiheesta insertti.

Chattien ylläpitäminen maksaa ja niitä on vaikea saada kannattamaan. Chattien sulkeminen ei ainakaan helpota chattailyn valvomista. MSN:n chateissä viihtyneet siirtyvät muualle chattailemaan ja heidän mukanaan myös häiriköt. On hyvin mahdollista että porukka siirtyy valvomattomiin chatteihin tai IRCiin. Näissä chattaily on paljon turvattomampaa.

Sinänsä ihmisten Internetiä kohtaan tuntema pelko alkaa olla jo liioiteltua ja mediat paisuttelevat helposti ongelmaa. Jos suomalaisia on 5 miljoonaa niin aina joukkoon mahtuu muutama häiririkkö. Näitä esiintyy luonnollisesti myös netissä. Täysin turvallista nettiä ei tule koskaan olemaan. Se edellyttäisi diktatuuria ja täydellistä yksityisyyden suojan poistamista, jotta valvonta ja sensuuri saataisiin sataprosenttisen kattavaksi. Chatit ovat ihmisille kommunikointivälineitä siinä missä puhelin, sähköposti, puistonpenkki ja ilmoitustaulu. Miksi kukaan ei halua sulkea puhelinverkkoa koska pedofiilit puhuvat puhelimessa? Puhelinverkko helpottaa häiriköiden yhteydenpitoa uhreihin. Chattien sulkeminen ei tule estämään häiriköiden toimintaa, mutta se haittaa merkittävästi suuren hyvin käyttäytyvän enemmistön arkea.

Näissä asioissa paras tapa minimoida haitat on nuorten osalta keskustelu. Lapsille ja nuorille on kerrottava mitä pitää varoa netissä ja miksi jotkin yhteydenotot voivat olla vaarallisia. Vanhempien on myös otettava vastuuta lastensa netin käytöstä ja paremmin valvottava jälkikasvunsa touhuja.

Chattien palveluntarjoajat voivat puolestaan tehostaa valvontaa ja keskustelujen suodatusta. Aukotonta valvonnasta ei saa, mutta aina sitä voi parantaa. Suomi24:ssä meillä on apuna paljon vapaaehtoisia sheriffejä, jotka valvovat keskustelua ja voivat tarvittaessa puuttua siihen. Tämä järjestelmä on toiminut hyvin. Slashdotissa on aiheesta vilkas keskustelu.

Comments are closed.


Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti

28.8.2013 klo 21.32
Aihe: Jemino

Omalla yritykselläni on uusi päätoimiala. Rakennuttajapalvelu Jemino Oy – Lohja, tarjoaa rakennuttamiseen liittyviä palveluita julkisella ja yksityisellä sektorilla. Jeminon rakennuttajakonsultti toimii rakennusprojektien johtotehtävissä ja hoitaa työmaavalvontaa. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla ja läntisellä Uudellamaalla. Olemme usein mukana peruskorjaushankkeissa, mutta hoidamme myös uudisrakennuskohteita.

Puhekupla Comments Off on Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti | Viesti

Byggherretjänst Jemino startade

28.8.2013 klo 21.30
Aihe: Jemino

Mitt eget företag har börjat på byggbranschen. Byggherretjänst Jemino Ab i Raseborg, erbjuder byggherretjänster för både den offentliga och den privata sektorn. Jeminos byggherrekonsult leder och övervakar små och stora byggprojekt. Företagets verksamhetsområde omfattar Helsingfors och västra Nyland. Vi är ofta med i renoveringsprojekt, men tar också hand om nybyggen.

Puhekupla Comments Off on Byggherretjänst Jemino startade | Viesti

Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset

22.10.2008 klo 9.08
Aihe: Hakukoneet

Kauppalehden uudesta yritystietopalvelusta löytyy myös yritysten rekisteröimät suomalaiset verkkotunnukset. Toiminnon avulla yritys voi katsoa mitä verkkotunnuksia kilpailija on rekisteröinyt ja onko yritykseltä tulossa uusia tuotelanseerauksia. Yritystietoalvelu on merkittävä lanseeraus Kauppalehdelle. Palvelu avattiin 15. syyskuuta ja sillä on jo noin 50 000 eri kävijää viikossa. Kauppalehden tavoitteena on kasvattaa kävijämäärää vielä paljon korkeammalle. Perinteisillä ammattilaisille suunnatuilla […]

Isompia kuvia uutissivuille

13.10.2008 klo 10.06
Aihe: Internet

Suomalaisilla uutissivustoilla valokuvien käyttö on pitkään ollut taka-alalla. Viime aikoina kuvien lukumäärä on ilahduttavasti runsastunut, mutta usein kuvat ovat kuitenkin pienikokoisia. Koska suomalaisilla sivustoilla ryhdytään rohkeasti käyttämään isoja kuvia? Olen jo useita vuosia ihaillut norjalaisen Dagbladet-uutissivuston kuvankäyttöä. Jo etusivulla pääjutun kuva on totuttua huomattavasti isompi ja varsinaisella artikkelisivulla kuva lävähtää esille melkein koko ruudun kokoisena […]

Starttiksen suosituimmat linkit

13.10.2008 klo 9.07
Aihe: Starttis

Katselin Starttiksen tilastoja ja erityisesti sivuston suosituimpia linkkejä. Niissä painottuvat erityisesti uutissivustot ja sähköpostipalvelut. Se ei sinänsä ole yllättävää, sillä kuuluvathan tämäntyyppiset palvelut netin käytetyimpiin. Starttiksen 20 suosituinta linkkiä viikolla 41 Ilta-Sanomat Iltalehti Ampparit Suomi24 Keskustelu Facebook Telkku Helsingin Sanomat Gmail Hotmail MTV3:n uutiset Luukku Suomi24 Posti YouTube YLE:n uutiset IRC-Galleria Osuuspankki Kauppalehti Ilmatieteen laitos […]

Yhteystiedot

  • Sähköposti
    Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
  • Puhelin
    050-534 1708