Suomi24:ään tulee Googlen hakuindeksi

31.3.2003 klo 0.00
Aihe: Suomi24

Eniron Suomi24 vaihtaa hakuindeksiään huhtikuun aikana. Internet-hakutulokset toimittaa jatkossa Google. Uudistuksen myötä Suomi24:n hakutulosten laatu paranee ja myös hakuindeksin koko kasvaa merkittävästi. Googlen toimittamasta hakuindeksistä löytyy yli 3 miljardia www-sivua. Suomi24:n nykyisestä hakuindeksistä löytyy 2,1 miljardia www-sivua.

Eniron hakupalveluihin tulee myös Googlen kuvahaku, josta löytyy 425 miljoonaa kuvaa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun Suomi24:n tai palvelun edeltäjän, Evrekan, hakuindeksiä vaihdetaan. Ennen Googlea on hakutuloksia toimittanut norjalainen Fast, joka on paremmin tunnettu Alltheweb-hakukoneestaan. Ennen Fastia hakutulokset toimitti AltaVista. Hakutulosten toimittajaa vaihtamalla on aina pyritty takaamaan parhaat mahdolliset hakutulokset käyttäjille.

Eniron ja Googlen yhteistyö koskee myös Eniron muita hakupalveluita Euroopassa. Googlen hakutulokset otetaan käyttöön ensin pohjoismaissa, Suomessa Suomi24:ssä, Ruotsissa Evrekassa, Tanskassa Enirossa ja Norjassa Kvasirissa.

Eniron lehdistötiedote:

Eniro ja Google solmivat yhteistyösopimuksen

Eniro vahvistaa edelleen asemiaan Pohjois-Euroopan johtavana online-mediayrityksenä. Eniro on allekirjoittanut Euroopan markkinoita koskevan sopimuksen Googlen kanssa. Google on johtava Internet-hakupalveluiden toimittaja.

Yhteistyötä tullaan tekemään pääasiassa kahdella alueella:

  • Eniron Internet-hakupalvelut tulevat käyttämään Googlen hakuteknologiaa, hakutuloksia ja kuvahakua.
  • Tulevaisuuden haku- ja markkinointipalveluiden liiketoimintamahdollisuuksia tullaan yhdessä arvioimaan.

Eniro on ottanut useita tärkeitä askelia vahvistaakseen asemiaan Internet markkinoilla. Uusille markkinoille laajentuminen, uusien Internet- ja mobiilipalveluiden lanseeraus sekä olemassaolevien hakupalveluiden ja –tuotteiden kehittäminen ja jalostaminen ovat esimerkkejä tästä kehityksestä. Scandinavia Onlinen (SOL) hankkimalla Eniro sai haltuunsa vakiintuneen IT-järjestelmän sekä IT-sovelluksiin ja hakutoimintoihin liittyvää osaamista. Eniro on nyt Pohjois-Euroopan johtava Internet-hakemistopalveluyritys ja yksi Euroopan johtavista hakupalveluiden tarjoajista. Palveluiden kautta tehdään vuosittain yli 600 miljoonaa hakua.

— Eniron palveluiden laatua tullaan edelleen parantamaan kaikkien Eniron käyttäjien hyödyksi. Jatkossa käyttäjien on entistä helpompaa löytää se, mitä he etsivät. Yhdistettynä paikallisesti tuotettuun sisältöön, Google-yhteistyö tarkoittaa, että Eniron Internet-palvelut tulevat olemaan kaikkein kattavin vaihtoehto jokaiselle, joka tekee hakuja Internetistä., sanoo Eniro AB:n pääjohtaja Lars Guldstrand.

— Tämä tärkeä yhteistyösopimus Pohjoismaiden johtavan onlinemediayrityksen kanssa tarkoittaa, että Google tulee tarjoamaan Eniron palvelujen käyttäjille nopeat, kattavat ja laadukkaat hakutulokset, auttaakseen heitä löytämään sen tiedon, mitä he etsivät, sanoo Omid Kordestani, Google, Senior Vice President of Worldwide Sales and Field Operations.

— Tämä kumppanuus tulee varmistamaan parhaat hakukokemukset Eniron käyttäjille Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa.

Google tulee korvaamaan Eniron nykyisen hakumoottorin huhtikuun aikana. Muutos aloitetaan Pohjoismaista, joissa muutos koskee Ruotsia (evreka.com), Tanskaa (eniro.dk), Norjaa (kvasir.no) ja Suomea (suomi24.fi).

Artikkeleita aiheesta:

Eniro käyttämään Googlen hakuteknologiaa – Digitoday

Eniro ja Google yhteistyöhön – Sektori

Eniro får Google som sökmotor – IDG

Eniro köper Googles innehåll till sina sajter – Dagens Media

SOL kaster ut Fast – Nettavisen

Dårlig nytt for Fast-kjøpere – iMarkedet

Comments are closed.


Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti

28.8.2013 klo 21.32
Aihe: Jemino

Omalla yritykselläni on uusi päätoimiala. Rakennuttajapalvelu Jemino Oy – Lohja, tarjoaa rakennuttamiseen liittyviä palveluita julkisella ja yksityisellä sektorilla. Jeminon rakennuttajakonsultti toimii rakennusprojektien johtotehtävissä ja hoitaa työmaavalvontaa. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla ja läntisellä Uudellamaalla. Olemme usein mukana peruskorjaushankkeissa, mutta hoidamme myös uudisrakennuskohteita.

Puhekupla Comments Off on Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti | Viesti

Byggherretjänst Jemino startade

28.8.2013 klo 21.30
Aihe: Jemino

Mitt eget företag har börjat på byggbranschen. Byggherretjänst Jemino Ab i Raseborg, erbjuder byggherretjänster för både den offentliga och den privata sektorn. Jeminos byggherrekonsult leder och övervakar små och stora byggprojekt. Företagets verksamhetsområde omfattar Helsingfors och västra Nyland. Vi är ofta med i renoveringsprojekt, men tar också hand om nybyggen.

Puhekupla Comments Off on Byggherretjänst Jemino startade | Viesti

Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset

22.10.2008 klo 9.08
Aihe: Hakukoneet

Kauppalehden uudesta yritystietopalvelusta löytyy myös yritysten rekisteröimät suomalaiset verkkotunnukset. Toiminnon avulla yritys voi katsoa mitä verkkotunnuksia kilpailija on rekisteröinyt ja onko yritykseltä tulossa uusia tuotelanseerauksia. Yritystietoalvelu on merkittävä lanseeraus Kauppalehdelle. Palvelu avattiin 15. syyskuuta ja sillä on jo noin 50 000 eri kävijää viikossa. Kauppalehden tavoitteena on kasvattaa kävijämäärää vielä paljon korkeammalle. Perinteisillä ammattilaisille suunnatuilla […]

Isompia kuvia uutissivuille

13.10.2008 klo 10.06
Aihe: Internet

Suomalaisilla uutissivustoilla valokuvien käyttö on pitkään ollut taka-alalla. Viime aikoina kuvien lukumäärä on ilahduttavasti runsastunut, mutta usein kuvat ovat kuitenkin pienikokoisia. Koska suomalaisilla sivustoilla ryhdytään rohkeasti käyttämään isoja kuvia? Olen jo useita vuosia ihaillut norjalaisen Dagbladet-uutissivuston kuvankäyttöä. Jo etusivulla pääjutun kuva on totuttua huomattavasti isompi ja varsinaisella artikkelisivulla kuva lävähtää esille melkein koko ruudun kokoisena […]

Starttiksen suosituimmat linkit

13.10.2008 klo 9.07
Aihe: Starttis

Katselin Starttiksen tilastoja ja erityisesti sivuston suosituimpia linkkejä. Niissä painottuvat erityisesti uutissivustot ja sähköpostipalvelut. Se ei sinänsä ole yllättävää, sillä kuuluvathan tämäntyyppiset palvelut netin käytetyimpiin. Starttiksen 20 suosituinta linkkiä viikolla 41 Ilta-Sanomat Iltalehti Ampparit Suomi24 Keskustelu Facebook Telkku Helsingin Sanomat Gmail Hotmail MTV3:n uutiset Luukku Suomi24 Posti YouTube YLE:n uutiset IRC-Galleria Osuuspankki Kauppalehti Ilmatieteen laitos […]

Yhteystiedot

  • Sähköposti
    Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
  • Puhelin
    050-534 1708