Vertailu: Hakukoneiden markkinaosuudet

2.5.2003 klo 0.00
Aihe: Nicklaskoski.fi

Katselin Nicklaskoski.com:n huhtikuun liikennetilastoja ja erityisesti hakukoneiden toimittamaa liikennettä. Google tai Googlen hakuindeksiä käyttävät hakukoneet toimittavat peräti 81 prosenttia tämän sivuston hakuliikenteestä. Tämä tarkoittaa klikkauksia saitille hakukoneen hakutuloksista. Vertailun käppyrät antavat lähinnä suuntaa-antavia tietoja hakukoneiden markkinaosuuksista Suomessa.

Google yksistään toimitti huhtikuussa 69 prosenttia Nicklaskoski.com:n liikenteestä. Muut Googlen indeksiä käyttävät hakukoneet Suomi24, Evreka, Kvasir ja Yahoo! toimittivat loput Google-liikenteestä.

Alla olevia tilastoja katsottaessa on muistettava että ne koskevat vain yhtä sivustoa ja koko Suomea koskevat tilastot saattavat merkittävästi poiketa näistä tiedoista. Luvut antavat kuitenkin aika hyvän kuvan siitä, miltä Suomen Internet-hakukoneiden markkinaosuudet näyttävät tällä hetkellä.

Google hallitsee Internet-hakuja

Googlen osuus hakuliikenteestä oli tähän saakka korkeimmillaan maaliskuussa, jolloin Google yksistään toimitti yli 81 prosenttia hakuliikenteestä. Huhtikuussa tuo osuus on siis pienentynyt jonkin verran. Kuitenkin Google hallitsee Suomen Internet-hakumarkkinoita suvereenisti. Vielä vuosi sitten Googlen osuus hakukoneiden toimittamasta liikenteestä oli alle 50 prosenttia.

Hakukoneiden toimittama liikenne

Pylväät osoittavat hakukoneiden hakutuloksista Nicklaskoski.com:iin tulleiden klikkausten määrän huhtikuussa 2003
Google sisältää kaikki Googlen erikieliset hakukoneet. Eniro sisältää Suomi24:n, Evrekan ja Kvasirin. Sonera sisältää Ihmemaan ja Sonera Plazan. Muut hakukoneet sisältävät kaikki erikieliset versiot kustakin hakukoneesta.

Google otti hiljattain käyttöön google.fi-domainin. Tämä suomenkielinen Google tuo jo yli 60 prosenttia Googlen toimittamasta liikenteestä.

Eniron hakukoneet kasvavat voimakkaasti

Hakukoneista Eniron ja Soneran osuudet Nicklaskoski.com:n liikenteestä ovat vaihdelleet eniten. Muut hakukoneet ovat pitäneet osuutensa tasaisemmin. Eniron hakukoneiden Suomi24:n ja Evrekan tuoman liikenteen määrä on kasvanut voimakkaasti kuluneen kuukauden aikana ja Eniro on kasvanut toiseksi tärkeimmäksi hakukoneeksi. Eniro tuo 10 prosenttia hakuliikenteestä. Eniro on kasvanut koska Eniron hakukoneet vaihtoivat Allthewebin hakuindeksin Googlen hakutuloksiin.

Hakukoneiden markkinaosuudet

Soneran hakukoneiden Ihmemaan ja Sonera Plazan tuoman liikenteen määrä on heittelehtinyt voimakkaasti alkuvuoden aikana. Helmikuussa Soneran hakukoneet eivät tuoneet yhtään liikennettä, mutta huhtikuussa niiden osuus oli jälleen kasvanut seitsemään prosenttiin.

Perinteisesti paljon käytetyn AltaVistan tuoman liikenteen määrä oli koko viime vuoden laskussa, mutta nyt lasku on tasaantunut ja AltaVista on jopa kasvanut jonkin verran. Kuitenkin AltaVistan markkinaosuus on vain neljä prosenttia.

MSN on kasvanut merkittäväksi hakukoneeksi Suomessa ja tuo jo yhtä paljon hakuliikennettä Nicklaskoski.com:iin kuin Soneran hakukoneet.

Hakuindeksien markkinaosuudet

Kaikki vertailussa olevat hakukoneet käyttävä jotakin neljästä suuresta maailmanlaajuisesta hakuindeksistä. Googlen hakuindeksin markkinaosuus hakuliikenteestä on ylivoimaisesti suurin.

Hakuindeksien markkinaosuudet:

  1. Google 81 %
  2. Inktomi 14 %
  3. AltaVista 4 %
  4. Alltheweb 1 %

Katso mitä hakuindeksejä hakukoneet käyttävät.

Overturen omistamien AltaVistan ja Allthewebin hakuindeksien osuus on pienentynyt voimakkaasti sen jälkeen kun Eniro lopetti Allthewebin käytön. Alltheweb on menettänyt täysin Suomen markkinat, joten ainakaan suomalaisten sivustojen hakukoneoptimoinnissa ei kannata huomioida Allthewebiä. Voimat kannattaa keskittää kahteen suureen indeksiin, Googlen ja Inktomin indeksiin. Mukaan voi vielä ottaa AltaVistan indeksin, mutta senkin merkitys on pienentynyt.

Entäs ne muut hakukoneet?

Tällä sivulla olevissa tilastoissa ei mainita kaikkia suomalaisia tai ulkomaisia hakukoneita. Listalta puuttuvat MTV3:n AltaVista, Jippiin haku, Makupalat, Fennica, Teoma, AskJeeves, Lycos ja monet muut hakukoneet. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä että nämä hakukoneet eivät ole tuoneet lainkaan liikennettä Nicklaskoski.com:iin. Poikkeuksen tekee vain Makupalat, mutta se ei ole hakukone vaan linkkihakemisto.

Comments are closed.


Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti

28.8.2013 klo 21.32
Aihe: Jemino

Omalla yritykselläni on uusi päätoimiala. Rakennuttajapalvelu Jemino Oy – Lohja, tarjoaa rakennuttamiseen liittyviä palveluita julkisella ja yksityisellä sektorilla. Jeminon rakennuttajakonsultti toimii rakennusprojektien johtotehtävissä ja hoitaa työmaavalvontaa. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla ja läntisellä Uudellamaalla. Olemme usein mukana peruskorjaushankkeissa, mutta hoidamme myös uudisrakennuskohteita.

Puhekupla Comments Off on Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti | Viesti

Byggherretjänst Jemino startade

28.8.2013 klo 21.30
Aihe: Jemino

Mitt eget företag har börjat på byggbranschen. Byggherretjänst Jemino Ab i Raseborg, erbjuder byggherretjänster för både den offentliga och den privata sektorn. Jeminos byggherrekonsult leder och övervakar små och stora byggprojekt. Företagets verksamhetsområde omfattar Helsingfors och västra Nyland. Vi är ofta med i renoveringsprojekt, men tar också hand om nybyggen.

Puhekupla Comments Off on Byggherretjänst Jemino startade | Viesti

Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset

22.10.2008 klo 9.08
Aihe: Hakukoneet

Kauppalehden uudesta yritystietopalvelusta löytyy myös yritysten rekisteröimät suomalaiset verkkotunnukset. Toiminnon avulla yritys voi katsoa mitä verkkotunnuksia kilpailija on rekisteröinyt ja onko yritykseltä tulossa uusia tuotelanseerauksia. Yritystietoalvelu on merkittävä lanseeraus Kauppalehdelle. Palvelu avattiin 15. syyskuuta ja sillä on jo noin 50 000 eri kävijää viikossa. Kauppalehden tavoitteena on kasvattaa kävijämäärää vielä paljon korkeammalle. Perinteisillä ammattilaisille suunnatuilla […]

Isompia kuvia uutissivuille

13.10.2008 klo 10.06
Aihe: Internet

Suomalaisilla uutissivustoilla valokuvien käyttö on pitkään ollut taka-alalla. Viime aikoina kuvien lukumäärä on ilahduttavasti runsastunut, mutta usein kuvat ovat kuitenkin pienikokoisia. Koska suomalaisilla sivustoilla ryhdytään rohkeasti käyttämään isoja kuvia? Olen jo useita vuosia ihaillut norjalaisen Dagbladet-uutissivuston kuvankäyttöä. Jo etusivulla pääjutun kuva on totuttua huomattavasti isompi ja varsinaisella artikkelisivulla kuva lävähtää esille melkein koko ruudun kokoisena […]

Starttiksen suosituimmat linkit

13.10.2008 klo 9.07
Aihe: Starttis

Katselin Starttiksen tilastoja ja erityisesti sivuston suosituimpia linkkejä. Niissä painottuvat erityisesti uutissivustot ja sähköpostipalvelut. Se ei sinänsä ole yllättävää, sillä kuuluvathan tämäntyyppiset palvelut netin käytetyimpiin. Starttiksen 20 suosituinta linkkiä viikolla 41 Ilta-Sanomat Iltalehti Ampparit Suomi24 Keskustelu Facebook Telkku Helsingin Sanomat Gmail Hotmail MTV3:n uutiset Luukku Suomi24 Posti YouTube YLE:n uutiset IRC-Galleria Osuuspankki Kauppalehti Ilmatieteen laitos […]

Yhteystiedot

  • Sähköposti
    Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
  • Puhelin
    050-534 1708