Vertailu: Hakukoneiden markkinaosuudet 2004

4.5.2004 klo 0.00
Aihe: Nicklaskoski.fi

Vuosi sitten vertailin hakukoneiden Nicklaskoski.com:iin toimittamaa liikennettä. Googlen hakuindeksi toimittaa yhä ylivoimaisesti eniten liikennettä, mutta Google on vuodessa menettänyt vähän markkinaosuuttaan Yahoolle. Google tai Googlen hakuindeksiä käyttävät hakukoneet toimittavat 78 prosenttia tämän sivuston hakuliikenteestä. Viime vuonna sama luku oli 81 prosenttia. Vertailun käppyrät antavat lähinnä suuntaa-antavia tietoja hakukoneiden markkinaosuuksista Suomessa.

Google yksistään toimitti huhtikuussa 71 prosenttia Nicklaskoski.com:n liikenteestä. Muut Googlen indeksiä käyttävät hakukoneet Eniro, Kvasir ja MTV3 toimittivat loput Google-liikenteestä. Viime vuonna Googlen oma hakukone toimitti 69 prosenttia hakuliikenteestä.

Alla olevia tilastoja katsottaessa on muistettava että ne koskevat vain yhtä sivustoa ja koko Suomea koskevat tilastot saattavat merkittävästi poiketa näistä tiedoista. Luvut antavat kuitenkin aika hyvän kuvan siitä, miltä Suomen Internet-hakukoneiden markkinaosuudet näyttävät tällä hetkellä.

Google hallitsee Internet-hakuja

Googlen osuus hakuliikenteestä oli korkeimmillaan helmikuussa, jolloin Google yksistään toimitti 79 prosenttia hakuliikenteestä. Googlen osuus on vuoden aikana pienentynyt jonkin verran. Vuonna 2003 Googlen osuus oli korkeimmillaan 81 prosenttia. Google on kuitenkin yhä Suomen hakukoneista käytetyin ja Googlen toimittamien hakujen määrä on vuodessa kaksinkertaistunut. Suomenkielinen Google tuo yli 70 prosenttia Googlen toimittamasta liikenteestä.

Hakukoneiden toimittama liikenne

Pylväät osoittavat hakukoneiden hakutuloksista Nicklaskoski.com:iin tulleiden klikkausten määrän huhtikuussa 2004 ja 2003
Google sisältää kaikki Googlen erikieliset hakukoneet. Eniro sisältää Eniron ja Kvasirin. Sonera sisältää Ihmemaan ja Sonera Plazan. Muut hakukoneet sisältävät kaikki erikieliset versiot kustakin hakukoneesta.

AltaVista uudelleen laskussa

Vielä viime vuoden lopussa AltaVista osuus liikenteestä oli tasaisessa kasvussa, mutta vuodenvaihteen jälkeen AltaVista on jälleen alkanut menettää asemiaan ja hakukone toimitti huhtikuussa 4,5 prosenttia liikenteestä. MSN:n haku on alkuvuodesta kasvattanut markkinaosuuttaan voimakkaasti. MSN toimittaa jo toiseksi eniten liikennettä Nicklaskoski.com:iin. Eniron toimittamat hakumäärät ovat myös nousseet, mutta osuus liikenteestä on laskenut.

Hakukoneiden markkinaosuudet

Soneran hakukoneiden Ihmemaan ja Sonera Plazan tuoman liikenteen määrä on ollut hyvin pieni jo useita kuukausia. Maaliskuussa Soneran hakukoneiden tuottama liikenne lähti kuitenkin kasvuun. Siitä huolimatta Soneran markkinaosuus on vuoden aikan tippunut 7 prosentista 3 prosenttiin.

Hakuindeksien markkinaosuudet

Vielä vuosi sitten suuria hakuindeksejä oli neljä. Yahoo osti kuitenkin Inktomin, AltaVistan ja Allthewebin indeksit, jonka jälkeen merkittävistä indekseistä on jäljellä kaksi, Yahoo ja Google.

Kaikki vertailussa olevat hakukoneet käyttävä jompaa kumpaa hakuindeksiä. Googlen hakuindeksin markkinaosuus hakuliikenteestä on ylivoimaisesti suurin.

Hakuindeksien markkinaosuudet:

  1. Google 78 %
  2. Yahoo 22 %

Hakukoneoptimointi on nykyään aika helppoa. Riittää että näkyy hyvin Googlen ja Yahoon indekseissä, jolloin kattaa lähes kaikki Suomessa tehdyt haut.

Entäs ne muut hakukoneet?

Tällä sivulla olevissa tilastoissa ei mainita kaikkia suomalaisia tai ulkomaisia hakukoneita. Listalta puuttuvat Makupalat, Fennica, Teoma, AskJeeves, Lycos ja monet muut hakukoneet. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä että nämä hakukoneet eivät ole tuoneet juuri lainkaan liikennettä Nicklaskoski.com:iin.

Comments are closed.


Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti

28.8.2013 klo 21.32
Aihe: Jemino

Omalla yritykselläni on uusi päätoimiala. Rakennuttajapalvelu Jemino Oy – Lohja, tarjoaa rakennuttamiseen liittyviä palveluita julkisella ja yksityisellä sektorilla. Jeminon rakennuttajakonsultti toimii rakennusprojektien johtotehtävissä ja hoitaa työmaavalvontaa. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla ja läntisellä Uudellamaalla. Olemme usein mukana peruskorjaushankkeissa, mutta hoidamme myös uudisrakennuskohteita.

Puhekupla Comments Off on Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti | Viesti

Byggherretjänst Jemino startade

28.8.2013 klo 21.30
Aihe: Jemino

Mitt eget företag har börjat på byggbranschen. Byggherretjänst Jemino Ab i Raseborg, erbjuder byggherretjänster för både den offentliga och den privata sektorn. Jeminos byggherrekonsult leder och övervakar små och stora byggprojekt. Företagets verksamhetsområde omfattar Helsingfors och västra Nyland. Vi är ofta med i renoveringsprojekt, men tar också hand om nybyggen.

Puhekupla Comments Off on Byggherretjänst Jemino startade | Viesti

Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset

22.10.2008 klo 9.08
Aihe: Hakukoneet

Kauppalehden uudesta yritystietopalvelusta löytyy myös yritysten rekisteröimät suomalaiset verkkotunnukset. Toiminnon avulla yritys voi katsoa mitä verkkotunnuksia kilpailija on rekisteröinyt ja onko yritykseltä tulossa uusia tuotelanseerauksia. Yritystietoalvelu on merkittävä lanseeraus Kauppalehdelle. Palvelu avattiin 15. syyskuuta ja sillä on jo noin 50 000 eri kävijää viikossa. Kauppalehden tavoitteena on kasvattaa kävijämäärää vielä paljon korkeammalle. Perinteisillä ammattilaisille suunnatuilla […]

Isompia kuvia uutissivuille

13.10.2008 klo 10.06
Aihe: Internet

Suomalaisilla uutissivustoilla valokuvien käyttö on pitkään ollut taka-alalla. Viime aikoina kuvien lukumäärä on ilahduttavasti runsastunut, mutta usein kuvat ovat kuitenkin pienikokoisia. Koska suomalaisilla sivustoilla ryhdytään rohkeasti käyttämään isoja kuvia? Olen jo useita vuosia ihaillut norjalaisen Dagbladet-uutissivuston kuvankäyttöä. Jo etusivulla pääjutun kuva on totuttua huomattavasti isompi ja varsinaisella artikkelisivulla kuva lävähtää esille melkein koko ruudun kokoisena […]

Starttiksen suosituimmat linkit

13.10.2008 klo 9.07
Aihe: Starttis

Katselin Starttiksen tilastoja ja erityisesti sivuston suosituimpia linkkejä. Niissä painottuvat erityisesti uutissivustot ja sähköpostipalvelut. Se ei sinänsä ole yllättävää, sillä kuuluvathan tämäntyyppiset palvelut netin käytetyimpiin. Starttiksen 20 suosituinta linkkiä viikolla 41 Ilta-Sanomat Iltalehti Ampparit Suomi24 Keskustelu Facebook Telkku Helsingin Sanomat Gmail Hotmail MTV3:n uutiset Luukku Suomi24 Posti YouTube YLE:n uutiset IRC-Galleria Osuuspankki Kauppalehti Ilmatieteen laitos […]

Yhteystiedot

  • Sähköposti
    Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
  • Puhelin
    050-534 1708