Sivusto uudistettu

6.12.2006 klo 18.40
Aihe: Nicklaskoski.fi

Olen vihdoin uudistanut sivustoni Nicklaskoski.fi:n. Käytin aiemmin Movable Type -julkaisujärjestelmää, mutta se meni rikki noin vuosi sitten kun päivitin uuteen versioon. Minulla ei koskaan ollut aikaa etsiä vikaa ja korjata sitä, joten nyt kun minulla on aikaa, niin päätin uusia koko sivustoni.

Käytän nyt WordPressiä julkaisujärjestelmänä ja se näyttää toimivan aika hyvin. Ainoa puute on se, että siihen pitää asentaa koko joukko laajennuksia, jotta siihen saa tarvittavat toiminnot. WordPress on kuitenkin hyvin joustava ja siihen löytyy vaikka minkälaisia laajennuksia, sillä se on yksi yleisimmin käytössä olevista blogialustoista.

Uusi ulkoasu

Myös ulkoasu on uudistettu täysin. Suurin osa sivuston käyttäjistä tulee yksittäisille sivuille suoraan hakukoneista käymättä etusivulla. Kaikki artikkelisivut ovat siis tavallaan etusivuja ja päätinkin uudistaa ne tämä mielessä. Kaikilla artikkelisivuilla on jatkossa uusimmat artikkelit näkyvästi esillä kuten etusivullakin. Toivottavasti tämä auttaa käyttäjiä löytämään muutkin artikkelit. Uuden sivuston avaamisen jälkeen on mielenkiintoista nähdä, onko tällä ratkaisulla vaikutusta sivuston käyttöön. Aiemmin olen noudattanut minimalistista lähestymistapaa artikkelisivujen suunnittelussa. Sivuilla on ollut vain se sisältö ja navigointi, joka suoraan on liittynyt artikkelin sisältöön. Nyt siis luovun tästä periaatteesta ainakin artikkelisivuilla.

Olen myös siirtynyt XHTML 1.1 -standardin mukaiseen koodiin ja luopunut taulukoiden käytöstä ulkoasun määrittelyssä. En aiemmin ollut tehnyt ulkoasua ilman taulukoita, joten ensin piti opiskella CSS-pohjaisen ulkoasun tekeminen. Kun testasin sivupohjien toimivuutta, niin suurimmat onglemat CSS:n kanssa olivat Internet Explorerin eri versioilla, sillä ne noudattavat standardeja huonosti. Jopa uusin IE7 ei tue samoja CSS-komentoja kuin muut kilpailevat selaimet.

Myös Netscapen eri versioilla oli muutamia ongelmia. Parhaiten standardeja näyttää tukevan selaimista Safari, Firefox, Opera ja Epiphany. Konqueror toimii muuten hyvin, mutta se tulkitsi tekstin peruskoon huomattavasti pienemmäksi kuin muut selaimet. Selaimia testatessa oivana apuna oli Parallels Desktop, jonka avulla voin ajaa Macissäni yhtäaikaa kaikkia tärkeimpiä käyttöjärjestelmiä (Mac OS X, Windows Vista, Windows XP, Windows 98 ja Ubuntu Linux). Kun käyttöjärjestelmiä on monta, niin voin myös testata kätevästi Windowsin eri IE-versiot.

Tulostamiseen olen myös luonut omat CSS-tyylit. Tulostettaessa artikkelia vain itse artikkelin sisältö tulostuu, ei navigointi ja muut lisäkilkkeet.

Nyt kun blogini on taas kunnossa, niin voi jälleen kirjoittaa alan tapahtumista. Apunani on mainio Ecto, jonka avulla voin nopeasti kirjoittaa uusia artikkeleita avaamatta WordPressin ylläpitoa. Uusin myös mobiiliversion blogistani. Artikkeleita voi lukea kännykällä osoitteessa wap.nicklaskoski.com. Antoisia lukuhetkiä!

Comments are closed.


Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti

28.8.2013 klo 21.32
Aihe: Jemino

Omalla yritykselläni on uusi päätoimiala. Rakennuttajapalvelu Jemino Oy – Lohja, tarjoaa rakennuttamiseen liittyviä palveluita julkisella ja yksityisellä sektorilla. Jeminon rakennuttajakonsultti toimii rakennusprojektien johtotehtävissä ja hoitaa työmaavalvontaa. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla ja läntisellä Uudellamaalla. Olemme usein mukana peruskorjaushankkeissa, mutta hoidamme myös uudisrakennuskohteita.

Puhekupla Comments Off on Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti | Viesti

Byggherretjänst Jemino startade

28.8.2013 klo 21.30
Aihe: Jemino

Mitt eget företag har börjat på byggbranschen. Byggherretjänst Jemino Ab i Raseborg, erbjuder byggherretjänster för både den offentliga och den privata sektorn. Jeminos byggherrekonsult leder och övervakar små och stora byggprojekt. Företagets verksamhetsområde omfattar Helsingfors och västra Nyland. Vi är ofta med i renoveringsprojekt, men tar också hand om nybyggen.

Puhekupla Comments Off on Byggherretjänst Jemino startade | Viesti

Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset

22.10.2008 klo 9.08
Aihe: Hakukoneet

Kauppalehden uudesta yritystietopalvelusta löytyy myös yritysten rekisteröimät suomalaiset verkkotunnukset. Toiminnon avulla yritys voi katsoa mitä verkkotunnuksia kilpailija on rekisteröinyt ja onko yritykseltä tulossa uusia tuotelanseerauksia. Yritystietoalvelu on merkittävä lanseeraus Kauppalehdelle. Palvelu avattiin 15. syyskuuta ja sillä on jo noin 50 000 eri kävijää viikossa. Kauppalehden tavoitteena on kasvattaa kävijämäärää vielä paljon korkeammalle. Perinteisillä ammattilaisille suunnatuilla […]

Isompia kuvia uutissivuille

13.10.2008 klo 10.06
Aihe: Internet

Suomalaisilla uutissivustoilla valokuvien käyttö on pitkään ollut taka-alalla. Viime aikoina kuvien lukumäärä on ilahduttavasti runsastunut, mutta usein kuvat ovat kuitenkin pienikokoisia. Koska suomalaisilla sivustoilla ryhdytään rohkeasti käyttämään isoja kuvia? Olen jo useita vuosia ihaillut norjalaisen Dagbladet-uutissivuston kuvankäyttöä. Jo etusivulla pääjutun kuva on totuttua huomattavasti isompi ja varsinaisella artikkelisivulla kuva lävähtää esille melkein koko ruudun kokoisena […]

Starttiksen suosituimmat linkit

13.10.2008 klo 9.07
Aihe: Starttis

Katselin Starttiksen tilastoja ja erityisesti sivuston suosituimpia linkkejä. Niissä painottuvat erityisesti uutissivustot ja sähköpostipalvelut. Se ei sinänsä ole yllättävää, sillä kuuluvathan tämäntyyppiset palvelut netin käytetyimpiin. Starttiksen 20 suosituinta linkkiä viikolla 41 Ilta-Sanomat Iltalehti Ampparit Suomi24 Keskustelu Facebook Telkku Helsingin Sanomat Gmail Hotmail MTV3:n uutiset Luukku Suomi24 Posti YouTube YLE:n uutiset IRC-Galleria Osuuspankki Kauppalehti Ilmatieteen laitos […]

Yhteystiedot

  • Sähköposti
    Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
  • Puhelin
    050-534 1708