Tekstilinkkimainosten toimivuus

28.4.2003 klo 0.00
Aihe: Markkinointi

Käytettävyysguru Jakob Nielsen kirjoittaa uusimmassa kolumnissaan tekstilinkkimainonnan toimivuudesta. Nielsenin mukaan kaksi mainonnan tapaa toimii Internetissä. Toinen on luokitellut ilmoitukset, joka toimii koska se on samalla sisältöä, jota käyttäjät haluavat lukea. Toinen on mainonta hakupalveluissa, joka toimii koska hakupalveluiden käyttäjät haluavat sivulta pois. Nielsenin mukaan etusivun mainonta ei toimi hakukoneissa, koska etusivulla ei vielä tiedetä mitä kävijä on hakemassa ja siksi mainonnan kohdentaminen on vaikeaa.

Allekirjoitan Nielsenin väitteet vain osittain. Suomi24:ssä olemme esimerkiksi huomanneet että mainonta etusivulla on poikkeuksellisen tehokasta. Yksi Suomen parhaiten toimineista verkkomainoskampanjoista on pyörinyt Suomi24:n etusivulla. Monet käyttävät Suomi24:ää aloitussivunaan ja kaikki eivät tule sivulle hakemaan. Osa haluaa yllätyksiä ja siksi mielenkiintoinen mainos etusivulla voi houkutella kävijöitä. On totta että etusivulla mainontaa ei voida kohdentaa kovinkaan hyvin, mutta tämän tilalle saadaan kampanjalle laaja peitto ja mainostajan sivuille jopa kymmeniätuhansia klikkauksia.

Nielsen arvioi kolumnissaan myös että hakukoneissa suositut tekstilinkkimainokset kärsivät tulevaisuudessa bannerisokeudesta kuten perinteiset bannerit. Kun tekstimainonnan uutuuden viehätys laantuu niin käyttäjät eivät välttämättä enää huomaa mainoksia yhtä hyvin kuin aiemmin. Näin käy siinä vaiheessa kun Internet-palvelut ovat täyttäneet sivunsa teksilinkkimainoksilla samalla tavalla kuten nykyään sivut ovat täynnä bannerimainoksia.

Comments are closed.


Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti

28.8.2013 klo 21.32
Aihe: Jemino

Omalla yritykselläni on uusi päätoimiala. Rakennuttajapalvelu Jemino Oy – Lohja, tarjoaa rakennuttamiseen liittyviä palveluita julkisella ja yksityisellä sektorilla. Jeminon rakennuttajakonsultti toimii rakennusprojektien johtotehtävissä ja hoitaa työmaavalvontaa. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla ja läntisellä Uudellamaalla. Olemme usein mukana peruskorjaushankkeissa, mutta hoidamme myös uudisrakennuskohteita.

Puhekupla Comments Off on Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti | Viesti

Byggherretjänst Jemino startade

28.8.2013 klo 21.30
Aihe: Jemino

Mitt eget företag har börjat på byggbranschen. Byggherretjänst Jemino Ab i Raseborg, erbjuder byggherretjänster för både den offentliga och den privata sektorn. Jeminos byggherrekonsult leder och övervakar små och stora byggprojekt. Företagets verksamhetsområde omfattar Helsingfors och västra Nyland. Vi är ofta med i renoveringsprojekt, men tar också hand om nybyggen.

Puhekupla Comments Off on Byggherretjänst Jemino startade | Viesti

Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset

22.10.2008 klo 9.08
Aihe: Hakukoneet

Kauppalehden uudesta yritystietopalvelusta löytyy myös yritysten rekisteröimät suomalaiset verkkotunnukset. Toiminnon avulla yritys voi katsoa mitä verkkotunnuksia kilpailija on rekisteröinyt ja onko yritykseltä tulossa uusia tuotelanseerauksia. Yritystietoalvelu on merkittävä lanseeraus Kauppalehdelle. Palvelu avattiin 15. syyskuuta ja sillä on jo noin 50 000 eri kävijää viikossa. Kauppalehden tavoitteena on kasvattaa kävijämäärää vielä paljon korkeammalle. Perinteisillä ammattilaisille suunnatuilla […]

Isompia kuvia uutissivuille

13.10.2008 klo 10.06
Aihe: Internet

Suomalaisilla uutissivustoilla valokuvien käyttö on pitkään ollut taka-alalla. Viime aikoina kuvien lukumäärä on ilahduttavasti runsastunut, mutta usein kuvat ovat kuitenkin pienikokoisia. Koska suomalaisilla sivustoilla ryhdytään rohkeasti käyttämään isoja kuvia? Olen jo useita vuosia ihaillut norjalaisen Dagbladet-uutissivuston kuvankäyttöä. Jo etusivulla pääjutun kuva on totuttua huomattavasti isompi ja varsinaisella artikkelisivulla kuva lävähtää esille melkein koko ruudun kokoisena […]

Starttiksen suosituimmat linkit

13.10.2008 klo 9.07
Aihe: Starttis

Katselin Starttiksen tilastoja ja erityisesti sivuston suosituimpia linkkejä. Niissä painottuvat erityisesti uutissivustot ja sähköpostipalvelut. Se ei sinänsä ole yllättävää, sillä kuuluvathan tämäntyyppiset palvelut netin käytetyimpiin. Starttiksen 20 suosituinta linkkiä viikolla 41 Ilta-Sanomat Iltalehti Ampparit Suomi24 Keskustelu Facebook Telkku Helsingin Sanomat Gmail Hotmail MTV3:n uutiset Luukku Suomi24 Posti YouTube YLE:n uutiset IRC-Galleria Osuuspankki Kauppalehti Ilmatieteen laitos […]

Yhteystiedot

  • Sähköposti
    Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
  • Puhelin
    050-534 1708