Nettimainonnan myyntitapa

6.10.2005 klo 0.00
Aihe: Markkinointi

Mediatoimisto Dagmarin Pirkka Aunola ihmettelee suomalaisen nettimedian myyntitapaa, joka perustuu pääasiassa siihen, että mainostaja ostaa aikaa, esimerkiksi viikon jättibannerin median etusivulta. Suomi onkin jonkinlainen poikkeus, sillä maailmalla on kaksi myyntitapaa ylitse muiden: graafisia mainoksia myydään yleensä näyttöpohjaisesti ja sponsoroituja linkkejä klikkipohjaisesti.

Suomalaisen nettimedian myyntitapa on hyvin rajoittava. Toistojen määrää ei aikapohjaisessa mainonnassa juurikaan voi määritellä, kampanjan voi aloittaa vain maanantaisin, ei siis esimerkiksi torstaina. Kampanjaa ei voi ajaa ulos tiettyyn kellonaikaan eikä muitakaan kohdennustapoja voi käyttää.

Kuten Pirkka huomautti, johtaa aikapohjainen myyntitapa myös siihen, että pienen budjetin mainostajalla ei ole varaa mainontaan. Toisaalta nettimainontaa myyvä media on tilanteessa jossa mainostilan arvo per kontakti laskee kun median käyttö kasvaa. Kiinteä viikkohinta ei jousta ylös- eikä alaspäin sivuston käyttömäärän muuttuessa.

Näyttöpohjainen hinta tuo enemmän joustoa ja mahdollisuuden kasvattaa myyntiä. Jos esimerkiksi mainostaja A on ostanut kaikki etusivun 20.000 näyttöä ja sivuston käyttö kasvaa 50%, voi media myydä uudet 10.000 näyttöä mainostajalle B. Tämä on uutta myyntiä, mikä ei olisi mahdollista aikapohjaisessa hinnoittelussa.

Comments are closed.


Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti

28.8.2013 klo 21.32
Aihe: Jemino

Omalla yritykselläni on uusi päätoimiala. Rakennuttajapalvelu Jemino Oy – Lohja, tarjoaa rakennuttamiseen liittyviä palveluita julkisella ja yksityisellä sektorilla. Jeminon rakennuttajakonsultti toimii rakennusprojektien johtotehtävissä ja hoitaa työmaavalvontaa. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla ja läntisellä Uudellamaalla. Olemme usein mukana peruskorjaushankkeissa, mutta hoidamme myös uudisrakennuskohteita.

Puhekupla Comments Off on Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti | Viesti

Byggherretjänst Jemino startade

28.8.2013 klo 21.30
Aihe: Jemino

Mitt eget företag har börjat på byggbranschen. Byggherretjänst Jemino Ab i Raseborg, erbjuder byggherretjänster för både den offentliga och den privata sektorn. Jeminos byggherrekonsult leder och övervakar små och stora byggprojekt. Företagets verksamhetsområde omfattar Helsingfors och västra Nyland. Vi är ofta med i renoveringsprojekt, men tar också hand om nybyggen.

Puhekupla Comments Off on Byggherretjänst Jemino startade | Viesti

Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset

22.10.2008 klo 9.08
Aihe: Hakukoneet

Kauppalehden uudesta yritystietopalvelusta löytyy myös yritysten rekisteröimät suomalaiset verkkotunnukset. Toiminnon avulla yritys voi katsoa mitä verkkotunnuksia kilpailija on rekisteröinyt ja onko yritykseltä tulossa uusia tuotelanseerauksia. Yritystietoalvelu on merkittävä lanseeraus Kauppalehdelle. Palvelu avattiin 15. syyskuuta ja sillä on jo noin 50 000 eri kävijää viikossa. Kauppalehden tavoitteena on kasvattaa kävijämäärää vielä paljon korkeammalle. Perinteisillä ammattilaisille suunnatuilla […]

Isompia kuvia uutissivuille

13.10.2008 klo 10.06
Aihe: Internet

Suomalaisilla uutissivustoilla valokuvien käyttö on pitkään ollut taka-alalla. Viime aikoina kuvien lukumäärä on ilahduttavasti runsastunut, mutta usein kuvat ovat kuitenkin pienikokoisia. Koska suomalaisilla sivustoilla ryhdytään rohkeasti käyttämään isoja kuvia? Olen jo useita vuosia ihaillut norjalaisen Dagbladet-uutissivuston kuvankäyttöä. Jo etusivulla pääjutun kuva on totuttua huomattavasti isompi ja varsinaisella artikkelisivulla kuva lävähtää esille melkein koko ruudun kokoisena […]

Starttiksen suosituimmat linkit

13.10.2008 klo 9.07
Aihe: Starttis

Katselin Starttiksen tilastoja ja erityisesti sivuston suosituimpia linkkejä. Niissä painottuvat erityisesti uutissivustot ja sähköpostipalvelut. Se ei sinänsä ole yllättävää, sillä kuuluvathan tämäntyyppiset palvelut netin käytetyimpiin. Starttiksen 20 suosituinta linkkiä viikolla 41 Ilta-Sanomat Iltalehti Ampparit Suomi24 Keskustelu Facebook Telkku Helsingin Sanomat Gmail Hotmail MTV3:n uutiset Luukku Suomi24 Posti YouTube YLE:n uutiset IRC-Galleria Osuuspankki Kauppalehti Ilmatieteen laitos […]

Yhteystiedot

  • Sähköposti
    Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
  • Puhelin
    050-534 1708