Eniron henkilöhaku jälleen auki

30.3.2004 klo 0.00
Aihe: Eniro

Eniron henkilöhaku on avattu muutaman kuukauden tauon jälkeen. Palvelusta voi hakea suomalaisia lankapuhelinnumeroita. Toistaiseksi palveluun on rekisteröidyttävä tekstiviestillä (0,25 €), jonka jälkeen palvelua voi käyttää ilman eri maksua.

Eniron tiedote:


Eniron henkilöhaku on jälleen avoinna

Eniro on tänään avannut uudelleen internetin henkilöhaun osoitteessa eniro.fi. Toistaiseksi henkilöhakuosion käyttö edellyttää rekisteröitymisen.

Henkilöhaku jouduttiin sulkemaan viime vuoden lopulla, kun Eniron kilpailijoiden Fonectan ja Finnet Median omistama Suomen Numeropalvelu oli hakenut Turun käräjäoikeudelta henkilötietojen julkaisemisen kieltävän ”väliaikaisen turvaamistoimen”. Eniro vei asian kilpailuviraston tutkittavaksi. Asian käsittely on kesken niin oikeudessa kuin kilpailuvirastossakin.

”Me emme edelleenkään ymmärrä, miksi Suomen Numeropalvelu ei salli numerotietojen julkaisemista vapaasti ja vastikkeetta. Tämä on mielestämme selvä yritys rajoittaa vapaata kilpailua. Fonectalla ja Finnet Mediallahan on internetissä omat maksulliset numerohaut”, Eniro Finlandin toimitusjohtaja Pär Kempe sanoo.

”Meille on kuitenkin nyt tärkeintä se, että henkilöhaku saadaan jälleen avattua. Siksi olemme toistaiseksi suostuneet vaatimukseen rekisteröinnistä sekä myös vastikkeellisuudesta. Palveluun rekisteröityminen ja sen käyttöoikeus maksaa kuluttajalle kertasuorituksena kaikkineen 25 senttiä. Operaattorimaksujen ja rekisteröinnistä aiheutuvien teknisten kustannusten jälkeen Eniron saaman vastikkeen suuruus on noin yksi sentti. Tavoite on, että jatkossa henkilöhakuosiotakin voi käyttää ilman rekisteröitymistä ja maksua, aivan kuten Eniron vastaavassa palvelussa Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa”, Kempe sanoo.

Rekisteröityminen tapahtuu yhdellä tekstiviestillä ja jatkossa henkilöhaku on vapaasti käytettävissä omalla salasanalla. Palvelun yritys-, kartta- ja internethakua voi edelleen käyttää ilman rekisteröitymistä.

10 responses to “Eniron henkilöhaku jälleen auki”

 1. Lasse Tiura says:

  Ahdasmielisiä ja kehityksen jarruja tuntuu aina riittävän. Taitaa olla kyse jonkinasteisen monopolin suojelusta ja kilpailun rajoitamisesta? Eikös EU-ole luotu juuri kyseisten kaatamiseen?
  Toisaalta onhan käytössä ollut järjestelmä uhka mm. maamme paperiteollisuudelle, kirjapainoteollisuudelle, postille jne. Toisaalta voidaan sen katsoa säästävän luonnonvaroja jne…..
  Toivottavasti löydätte keinot kehityksen jatkumiselle! Harvoin tarvitsen järjestelmää, mutta nyt olisi ollut pienoinen tarve.

 2. toropainen annikki says:

  Minua harmittaa suunnattomasti, kun juuri olen oppinut käyttämään (64-v) netin palveluita ja haluaisin numeron, niin sivut on suljettu.

  Mitä tämä merkitsee Suomelle, jonka tuleva hallituskin on sitoutunut ympäristön suojeluun?

  Puhelinluetteloita tulee kaksin kappalein pyytämättä, kuten muinoisen pääministerin faxit!

  Paperiteollisuus siitä hyötyy ja päästöt lisääntyy. Eikö ole jo turhaa nämä lukuisat mainokset? Hienoa paperia ja aivan TURHAAN.

  Sitten yhden vaivaisen puhelin numeron saaminen vaatii , ei yks euroa, vaan monta euroa, kuten lapseni joskus sanoi hänen ostoksestaan, joka oli markka-aikaan jotain 190,-. Kysyessäni, mitä maksoi? Vähän yli sata. Päivittelin, että yli sata on melkein 200, hän totesi.
  ” mitäs tuo, yks rahaa, kaks rahaa!!!!!

 3. seppo myöhänen says:

  todella hyvä saada tällaista palvelua!

 4. Eine Lilja says:

  Etsivä löytää..

 5. jouko virtala says:

  Ihan hyvä ja tuttu.

 6. Tuomo Kult says:

  Halua käyttää edelleen ENIROA ,vanha tuttu.

 7. Olavi Penttilä says:

  Haluan käyttää edelleen ENIROA,on hyvä ja turvallinen.

 8. Pentti Karakallio says:

  Eniro,vanha kunnon numeropalvelu

 9. ilmi niemelä says:

  olin tottunut Eniroon vuosien ajan yksityis henkilönä

 10. paavo Lötjönen says:

  Hyvä palvelu kaikenkaikkiaan


Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti

28.8.2013 klo 21.32
Aihe: Jemino

Omalla yritykselläni on uusi päätoimiala. Rakennuttajapalvelu Jemino Oy – Lohja, tarjoaa rakennuttamiseen liittyviä palveluita julkisella ja yksityisellä sektorilla. Jeminon rakennuttajakonsultti toimii rakennusprojektien johtotehtävissä ja hoitaa työmaavalvontaa. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla ja läntisellä Uudellamaalla. Olemme usein mukana peruskorjaushankkeissa, mutta hoidamme myös uudisrakennuskohteita.

Puhekupla Comments Off on Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti | Viesti

Byggherretjänst Jemino startade

28.8.2013 klo 21.30
Aihe: Jemino

Mitt eget företag har börjat på byggbranschen. Byggherretjänst Jemino Ab i Raseborg, erbjuder byggherretjänster för både den offentliga och den privata sektorn. Jeminos byggherrekonsult leder och övervakar små och stora byggprojekt. Företagets verksamhetsområde omfattar Helsingfors och västra Nyland. Vi är ofta med i renoveringsprojekt, men tar också hand om nybyggen.

Puhekupla Comments Off on Byggherretjänst Jemino startade | Viesti

Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset

22.10.2008 klo 9.08
Aihe: Hakukoneet

Kauppalehden uudesta yritystietopalvelusta löytyy myös yritysten rekisteröimät suomalaiset verkkotunnukset. Toiminnon avulla yritys voi katsoa mitä verkkotunnuksia kilpailija on rekisteröinyt ja onko yritykseltä tulossa uusia tuotelanseerauksia. Yritystietoalvelu on merkittävä lanseeraus Kauppalehdelle. Palvelu avattiin 15. syyskuuta ja sillä on jo noin 50 000 eri kävijää viikossa. Kauppalehden tavoitteena on kasvattaa kävijämäärää vielä paljon korkeammalle. Perinteisillä ammattilaisille suunnatuilla […]

Isompia kuvia uutissivuille

13.10.2008 klo 10.06
Aihe: Internet

Suomalaisilla uutissivustoilla valokuvien käyttö on pitkään ollut taka-alalla. Viime aikoina kuvien lukumäärä on ilahduttavasti runsastunut, mutta usein kuvat ovat kuitenkin pienikokoisia. Koska suomalaisilla sivustoilla ryhdytään rohkeasti käyttämään isoja kuvia? Olen jo useita vuosia ihaillut norjalaisen Dagbladet-uutissivuston kuvankäyttöä. Jo etusivulla pääjutun kuva on totuttua huomattavasti isompi ja varsinaisella artikkelisivulla kuva lävähtää esille melkein koko ruudun kokoisena […]

Starttiksen suosituimmat linkit

13.10.2008 klo 9.07
Aihe: Starttis

Katselin Starttiksen tilastoja ja erityisesti sivuston suosituimpia linkkejä. Niissä painottuvat erityisesti uutissivustot ja sähköpostipalvelut. Se ei sinänsä ole yllättävää, sillä kuuluvathan tämäntyyppiset palvelut netin käytetyimpiin. Starttiksen 20 suosituinta linkkiä viikolla 41 Ilta-Sanomat Iltalehti Ampparit Suomi24 Keskustelu Facebook Telkku Helsingin Sanomat Gmail Hotmail MTV3:n uutiset Luukku Suomi24 Posti YouTube YLE:n uutiset IRC-Galleria Osuuspankki Kauppalehti Ilmatieteen laitos […]

Yhteystiedot

 • Sähköposti
  Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
 • Puhelin
  050-534 1708