AltaVistan uuden omistajan aikeet

19.2.2003 klo 0.00
Aihe: AltaVista

AltaVistan ostanut Overture aikoo oman ilmoituksensa mukaan käyttää hakukonetta testialustana uusille tuotteille. Overturen suunnitelmissa on myös lisensoida AltaVistan hakuindeksiä uusille kumppaneille. Joidenkin arvailujen mukaan yksi potentiaalinen asiakas voisi olla MSN, joka tällä hetkellä käyttää Inktomin hakua. Yahoo osti Inktomin alkuvuodesta ja koska Yahoo on yksi MSN pahimmista kilpailijoista niin MSN saattaa haluta vaihtaa hakutulostensa toimittajan.

AltaVistassa näemme tulevaisuudessa varmaan entistä enemmän Overturen sponsoroituja linkkejä. Asiakkailleen Overture on lähettänyt tiedotteen, jossa kerrotaan kauppojen vaikutuksista.

AltaVistan kautta Overture saa oman jakelukanavan sponsoroiduille linkeilleen. Tähän saakka Overture on jakanut linkkejään vain kumppaneiden kautta. AltaVista-kaupan avulla Overture haluaa todennäköisesti turvata selustansa. Google on pyrkimässä yhä kovemmin Overturen apajille. Overture onkin jo menettänyt muutamia suuria kumppaneitaan Googlelle.

AltaVista on jo useamman vuoden ajan menettänyt käyttäjiään Googlelle. Maailmanlaajuisesti AltaVistan haulla on vain 2-3 prosentin markkinaosuus. Suomessa ja Ruotsissa AltaVistalla on vahvempi asema, mutta täälläkin hakukone menettää käyttäjiään kiihtyvää tahtia. Tuleva vuosi näyttää pystyykö Overture pelastamaan uppoavan AltaVistan.

Overture maksaa AltaVistasta CMGI:lle 140 miljoonaa dollaria. Internet-buumin huipulla 1999 CMGI maksoi AltaVistasta hulppeat 2,3 miljardia dollaria. CMGI sai silloin 83 prosentin osuuden yhtiöstä. Myyjänä oli Compaq.

Lisää analyysejä asiasta:
Overture To Buy AltaVista – 19 February 2003 – SearchDay
AltaVista finds a buyer in Overture Services – Silicon Valley
Market Pans Overture’s AltaVista Buyout – The Street
AltaVista vaihtoi omistajaa – ITviikko

Comments are closed.


Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti

28.8.2013 klo 21.32
Aihe: Jemino

Omalla yritykselläni on uusi päätoimiala. Rakennuttajapalvelu Jemino Oy – Lohja, tarjoaa rakennuttamiseen liittyviä palveluita julkisella ja yksityisellä sektorilla. Jeminon rakennuttajakonsultti toimii rakennusprojektien johtotehtävissä ja hoitaa työmaavalvontaa. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla ja läntisellä Uudellamaalla. Olemme usein mukana peruskorjaushankkeissa, mutta hoidamme myös uudisrakennuskohteita.

Puhekupla Comments Off on Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti | Viesti

Byggherretjänst Jemino startade

28.8.2013 klo 21.30
Aihe: Jemino

Mitt eget företag har börjat på byggbranschen. Byggherretjänst Jemino Ab i Raseborg, erbjuder byggherretjänster för både den offentliga och den privata sektorn. Jeminos byggherrekonsult leder och övervakar små och stora byggprojekt. Företagets verksamhetsområde omfattar Helsingfors och västra Nyland. Vi är ofta med i renoveringsprojekt, men tar också hand om nybyggen.

Puhekupla Comments Off on Byggherretjänst Jemino startade | Viesti

Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset

22.10.2008 klo 9.08
Aihe: Hakukoneet

Kauppalehden uudesta yritystietopalvelusta löytyy myös yritysten rekisteröimät suomalaiset verkkotunnukset. Toiminnon avulla yritys voi katsoa mitä verkkotunnuksia kilpailija on rekisteröinyt ja onko yritykseltä tulossa uusia tuotelanseerauksia. Yritystietoalvelu on merkittävä lanseeraus Kauppalehdelle. Palvelu avattiin 15. syyskuuta ja sillä on jo noin 50 000 eri kävijää viikossa. Kauppalehden tavoitteena on kasvattaa kävijämäärää vielä paljon korkeammalle. Perinteisillä ammattilaisille suunnatuilla […]

Isompia kuvia uutissivuille

13.10.2008 klo 10.06
Aihe: Internet

Suomalaisilla uutissivustoilla valokuvien käyttö on pitkään ollut taka-alalla. Viime aikoina kuvien lukumäärä on ilahduttavasti runsastunut, mutta usein kuvat ovat kuitenkin pienikokoisia. Koska suomalaisilla sivustoilla ryhdytään rohkeasti käyttämään isoja kuvia? Olen jo useita vuosia ihaillut norjalaisen Dagbladet-uutissivuston kuvankäyttöä. Jo etusivulla pääjutun kuva on totuttua huomattavasti isompi ja varsinaisella artikkelisivulla kuva lävähtää esille melkein koko ruudun kokoisena […]

Starttiksen suosituimmat linkit

13.10.2008 klo 9.07
Aihe: Starttis

Katselin Starttiksen tilastoja ja erityisesti sivuston suosituimpia linkkejä. Niissä painottuvat erityisesti uutissivustot ja sähköpostipalvelut. Se ei sinänsä ole yllättävää, sillä kuuluvathan tämäntyyppiset palvelut netin käytetyimpiin. Starttiksen 20 suosituinta linkkiä viikolla 41 Ilta-Sanomat Iltalehti Ampparit Suomi24 Keskustelu Facebook Telkku Helsingin Sanomat Gmail Hotmail MTV3:n uutiset Luukku Suomi24 Posti YouTube YLE:n uutiset IRC-Galleria Osuuspankki Kauppalehti Ilmatieteen laitos […]

Yhteystiedot

  • Sähköposti
    Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
  • Puhelin
    050-534 1708