Eniron henkilöhaku jälleen auki

30.3.2004 klo 0.00
Aihe: Eniro

Eniron henkilöhaku on avattu muutaman kuukauden tauon jälkeen. Palvelusta voi hakea suomalaisia lankapuhelinnumeroita. Toistaiseksi palveluun on rekisteröidyttävä tekstiviestillä (0,25 €), jonka jälkeen palvelua voi käyttää ilman eri maksua.

Eniron tiedote:


Eniron henkilöhaku on jälleen avoinna

Eniro on tänään avannut uudelleen internetin henkilöhaun osoitteessa eniro.fi. Toistaiseksi henkilöhakuosion käyttö edellyttää rekisteröitymisen.

Henkilöhaku jouduttiin sulkemaan viime vuoden lopulla, kun Eniron kilpailijoiden Fonectan ja Finnet Median omistama Suomen Numeropalvelu oli hakenut Turun käräjäoikeudelta henkilötietojen julkaisemisen kieltävän ”väliaikaisen turvaamistoimen”. Eniro vei asian kilpailuviraston tutkittavaksi. Asian käsittely on kesken niin oikeudessa kuin kilpailuvirastossakin.

”Me emme edelleenkään ymmärrä, miksi Suomen Numeropalvelu ei salli numerotietojen julkaisemista vapaasti ja vastikkeetta. Tämä on mielestämme selvä yritys rajoittaa vapaata kilpailua. Fonectalla ja Finnet Mediallahan on internetissä omat maksulliset numerohaut”, Eniro Finlandin toimitusjohtaja Pär Kempe sanoo.

”Meille on kuitenkin nyt tärkeintä se, että henkilöhaku saadaan jälleen avattua. Siksi olemme toistaiseksi suostuneet vaatimukseen rekisteröinnistä sekä myös vastikkeellisuudesta. Palveluun rekisteröityminen ja sen käyttöoikeus maksaa kuluttajalle kertasuorituksena kaikkineen 25 senttiä. Operaattorimaksujen ja rekisteröinnistä aiheutuvien teknisten kustannusten jälkeen Eniron saaman vastikkeen suuruus on noin yksi sentti. Tavoite on, että jatkossa henkilöhakuosiotakin voi käyttää ilman rekisteröitymistä ja maksua, aivan kuten Eniron vastaavassa palvelussa Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa”, Kempe sanoo.

Rekisteröityminen tapahtuu yhdellä tekstiviestillä ja jatkossa henkilöhaku on vapaasti käytettävissä omalla salasanalla. Palvelun yritys-, kartta- ja internethakua voi edelleen käyttää ilman rekisteröitymistä.

10 kommenttia lukijoilta

Kommentit Tilaa kommentit ja voit seurata keskustelun kulkua.

 1. Ahdasmielisiä ja kehityksen jarruja tuntuu aina riittävän. Taitaa olla kyse jonkinasteisen monopolin suojelusta ja kilpailun rajoitamisesta? Eikös EU-ole luotu juuri kyseisten kaatamiseen?
  Toisaalta onhan käytössä ollut järjestelmä uhka mm. maamme paperiteollisuudelle, kirjapainoteollisuudelle, postille jne. Toisaalta voidaan sen katsoa säästävän luonnonvaroja jne…..
  Toivottavasti löydätte keinot kehityksen jatkumiselle! Harvoin tarvitsen järjestelmää, mutta nyt olisi ollut pienoinen tarve.

 2. Minua harmittaa suunnattomasti, kun juuri olen oppinut käyttämään (64-v) netin palveluita ja haluaisin numeron, niin sivut on suljettu.

  Mitä tämä merkitsee Suomelle, jonka tuleva hallituskin on sitoutunut ympäristön suojeluun?

  Puhelinluetteloita tulee kaksin kappalein pyytämättä, kuten muinoisen pääministerin faxit!

  Paperiteollisuus siitä hyötyy ja päästöt lisääntyy. Eikö ole jo turhaa nämä lukuisat mainokset? Hienoa paperia ja aivan TURHAAN.

  Sitten yhden vaivaisen puhelin numeron saaminen vaatii , ei yks euroa, vaan monta euroa, kuten lapseni joskus sanoi hänen ostoksestaan, joka oli markka-aikaan jotain 190,-. Kysyessäni, mitä maksoi? Vähän yli sata. Päivittelin, että yli sata on melkein 200, hän totesi.
  ” mitäs tuo, yks rahaa, kaks rahaa!!!!!

 3. todella hyvä saada tällaista palvelua!

 4. Etsivä löytää..

 5. Ihan hyvä ja tuttu.

 6. Halua käyttää edelleen ENIROA ,vanha tuttu.

 7. Haluan käyttää edelleen ENIROA,on hyvä ja turvallinen.

 8. Eniro,vanha kunnon numeropalvelu

 9. olin tottunut Eniroon vuosien ajan yksityis henkilönä

 10. Hyvä palvelu kaikenkaikkiaan

Kirjoita kommenttiSähköpostiosoite ei näy sivulla eikä sitä luovuteta muuhun käyttöön.
Rakennuttajapalvelu Jemino aloitti

28.8.2013 klo 21.32
Aihe: Jemino

Omalla yritykselläni on uusi päätoimiala. Rakennuttajapalvelu Jemino Oy - Lohja, tarjoaa rakennuttamiseen liittyviä palveluita julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Jeminon rakennuttajakonsultti toimii rakennusprojektien johtotehtävissä ja hoitaa työmaavalvontaa. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla ja läntisellä Uudellamaalla. Olemme usein mukana peruskorjaushankkeissa, mutta hoidamme myös uudisrakennuskohteita.

Byggherretjänst Jemino startade

28.8.2013 klo 21.30
Aihe: Jemino

Mitt eget företag har börjat på byggbranschen. Byggherretjänst Jemino Ab i Raseborg, erbjuder byggherretjänster för både den offentliga och den privata sektorn.

Jeminos byggherrekonsult leder och övervakar små och stora byggprojekt. Företagets verksamhetsområde omfattar Helsingfors och västra Nyland. Vi är ofta med i renoveringsprojekt, men tar också hand om nybyggen.

Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset

22.10.2008 klo 9.08
Aihe: Hakukoneet

Kauppalehden uudesta yritystietopalvelusta löytyy myös yritysten rekisteröimät suomalaiset verkkotunnukset. Toiminnon avulla yritys voi katsoa mitä verkkotunnuksia kilpailija on rekisteröinyt ja onko yritykseltä tulossa uusia tuotelanseerauksia.

Yritystietoalvelu on merkittävä lanseeraus Kauppalehdelle. Palvelu avattiin 15. syyskuuta ja sillä on jo noin 50 000 eri kävijää viikossa. Kauppalehden tavoitteena on kasvattaa kävijämäärää vielä paljon korkeammalle. Perinteisillä ammattilaisille suunnatuilla yrityshauilla Yritystelellä on 151 000 ja Inoalla 114 000 kävijää viikossa.

Lue lisää aiheesta: Kauppalehti näyttää yritysten verkkotunnukset

Isompia kuvia uutissivuille

13.10.2008 klo 10.06
Aihe: Internet

Suomalaisilla uutissivustoilla valokuvien käyttö on pitkään ollut taka-alalla. Viime aikoina kuvien lukumäärä on ilahduttavasti runsastunut, mutta usein kuvat ovat kuitenkin pienikokoisia. Koska suomalaisilla sivustoilla ryhdytään rohkeasti käyttämään isoja kuvia?

Olen jo useita vuosia ihaillut norjalaisen Dagbladet-uutissivuston kuvankäyttöä. Jo etusivulla pääjutun kuva on totuttua huomattavasti isompi ja varsinaisella artikkelisivulla kuva lävähtää esille melkein koko ruudun kokoisena (katso alla oleva kuva). Tällaisia kuvia on ilo katsoa. Iso kuva välittää tunteita ja symboliikkaa paljon paremmin kuin se perinteinen postimerkin kokoinen kuva.

Dagbladet

Isojen kuvien esteenä oli joskus vuosia sitten kotien hitaat nettiyhteydet. Tämän ei luulisi enää olevan ongelma. Onhan suositut sivustot muutenkin tapetoitu isoilla mainoksilla, miksei siis myös uutiskuvilla?

Verkkouutisointi on tähän saakka kilpaillut perinteisten medioiden kanssa uutistekstien avulla ja tiedonvälityksen nopeudella. Tulevaisuudessa toivon mukaan panostetaan myös netin uutiskuviin entistä enemmän. Jos kuva on mielenkiintoinen, niin sehän voisi jopa ottaa pääroolin, jolloin teksti on kuvan tukena.

Starttiksen suosituimmat linkit

13.10.2008 klo 9.07
Aihe: Starttis

Katselin Starttiksen tilastoja ja erityisesti sivuston suosituimpia linkkejä. Niissä painottuvat erityisesti uutissivustot ja sähköpostipalvelut. Se ei sinänsä ole yllättävää, sillä kuuluvathan tämäntyyppiset palvelut netin käytetyimpiin.

Starttiksen 20 suosituinta linkkiä viikolla 41

 1. Ilta-Sanomat
 2. Iltalehti
 3. Ampparit
 4. Suomi24 Keskustelu
 5. Facebook
 6. Telkku
 7. Helsingin Sanomat
 8. Gmail
 9. Hotmail
 10. MTV3:n uutiset
 11. Luukku
 12. Suomi24 Posti
 13. YouTube
 14. YLE:n uutiset
 15. IRC-Galleria
 16. Osuuspankki
 17. Kauppalehti
 18. Ilmatieteen laitos
 19. Taloussanomat
 20. Saunalahden sähköposti

Yhteystiedot

 • Sähköposti
  Sähköpostiosoite on kuvana, jotta roskapostittajat eivät nappaisi sitä.
 • Puhelin
  050-534 1708